Под заглавие “Ракии, наденички, великденски яйца” германският вестник “Берлинер цайтунг” помества репортаж от щандовете на България и Румъния – двете най-нови страни-членки на голямото европейско семейство- на изложението “Зелена седмица” в Берлин, съобщи DW.
Повечето германци не знаят нищо за тях, а аграрното изложение в Берлин е шанс в този смисъл – най-малкото да опитат някои традиционни специалитети.
Сред тях изданието нарежда мастиката, като уточнява, че това е вид ракия и подправките, с които също е известна България.
Но и с още нещо е позната сред германците страната – че в нея се произвеждат и консумират концентрати с високо алкохолно съдържание от над 50 градуса.
Споменава се също и за българското розово масло, за лютеницата и сиренето.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.