Любимото ястие на много тийнейджъри и възрастни - пицата, ще се прави по нова рецепта.
До 20 години изкушението ще бъде приготвяно от тесто от буболечки и месо и сирене, отглеждани в лаборатория.
Пицата най-вероятно ще се опича на лазери, твърди Том Чийзрайт, приложен футурист, съобщават от "The Sun".
Той посочва, че британските ресторанти ще започнат да използват по-устойчиви съставки за пицата, която предлагат. "Храната, която ще ядем след 20 години, може да изглежда много подобна на тази днес, но пътят на храната към чинията ще се трансформира тотално", обобщава той.
Чийзрайт обяснява, че ще е добре решение 20-25% от зърната, които се използват за приготвянето на хляб, да бъдат заменени с продукти, пълни с протеин, като дава за пример именно буболечки - щурците. Така на планетата ще бъдат спестени много ресурси - вода, енергия и т.н., смята той.