Продукти:
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кленов сироп
1 скилидка чесън, пресован
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица пресен черен пипер
½ чаена лъжица сол
200 г филе от сьомга
Приготвяне:
Смесете соевия сос, кленовия сироп, чесъна, джинджифила, пипера и солта в плитка купа. Потопете филетата в маринатата. Похлупете с капак и приберете в хладилник за 30-60 минути. Загрейте скара или оребрен тиган на средна към висока температура. Намажете леко с мазнина. След като скарата или тиганът се загреят добре, намалете котлона или температурата на скарата. Поставете филетата да се пекат, като от време на време ги поливате с останалата марината. Печете за около 20 минути или докато рибата стане крехка и се разпада при натиск.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.