Продукти:
350 г пресни гъби по ваш избор
1 глава жълт лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
1 с.л. соев сос
70 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В добре загрят тиган сложете зехтина. Добавете нарязания лук, стрития чесън. Гответе докато лукът стане леко златист, но да не загаря. Тогава добавете нарязаните гъби и оставете да се готвят с лука около 10 минути, докато поомекнат леко. След това може да овкусите със сол, черен пипер и да прибавите соевия сос. Разбъркайте и накрая сипете виното. След още 1-2 минути, може да сервирате с хубав леко препечен хляб. Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.