Продукти:
- 1 и 3/4 ч.ч. брашно
- 1 и 3/4 ч.ч. захар
- 3/4 ч.ч. натурално какао на прах
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 и 1/2 ч.л. сода за хляб
- щипка сол
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1-2 с.л. масло
- 1 чаша мляко
- 2 с.л. олио
- 1 чаша топла вода
За глазурата:
- 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
- 125 г масло, разтопено
- 3 с.л. натурално какао на прах
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1-3 лъжици вода
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта и разбъркайте добре. След това прибавете яйцата, ванилията, олиото и млякото. Разбъркайте и тогава сложете водата. От всичко това трябва да се получи гладко тесто, което да сложите в добре намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-45 минути или до готовност. Докато готовият сладкиш се охлажда може да приготвите шоколадовата глазура. В купа се комбинират какаото и пудрата захар. След това се добавят разтопеното масло, ваниловата есенция и водата. Когато се получи хубава и гладка смес намажете обилно сладкиша. Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.