Продукти:
450 г пресни аспержи
850 мл пилешки бульон
50 г масло
4 супени лъжици брашно
125 мл сметана
½ чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
Приготвяне:
Почистете аспержите. Нарежете ги на малки парчета. Загрейте тиган на средна към висока температура. Сотирайте аспержите с 250 мл от бульона за около 7 минути, докато омекнат.
Междувременно в голям тиган на същата температура разтопете маслото и го свалете от котлона. В него разбъркайте брашното до гладка смес. Внимателно добавете останалия бульон и разбъркайте. Върнете тигана на котлона и продължете да готвите с разбъркване, докато се сгъсти.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.