Тиквата е типично есенно ястие, което е полезно за имунната система и за здравето на кожата и костите. Но има една част от нея, която носи още повече ползи за вашето здраве - това са тиквените семки. Те са вкусни, стават за следобедна закуска и мезе и ще повлият добре на организма ви.
Вижте кои са ползите от хапването им, според "Health".
Богати са на магнезий, желязо и цинк
Суровите тиквени семки са чудесен източник на някои важни минерали - магнезий, манган, желязо, цинк и мед. Магнезият подобрява качеството на съня и настроението, а манганът заздравява костите и кожата. Желязото и медта ви зареждат с енергия, а желязото и снабдява клетките в тялото с кислород. Цинкът пък помпа имунитета и е добър за здравето на кожата, и за зрението.
Пълни са с антиоксиданти
Семките са богати не само на минерали, но и на антиоксиданти, като каротеноиди и витамин Е. Антиоксидантите намаляват възпаленията и забавят стареенето. Те пазят и от хронични заболявания.