През есента и зимата липсват свежите шопски салати, както и пролетната зелена салата, но отново е хубаво да включваме зеленчуци в менюто си, за да сме здрави. Може да заложите на зелева салата, ряпа, печени чушки и кисели краставички. Ако обичате киселите краставици, ето какви ползи носят те за здравето, според "What's Good".
Съдържат витамин К
Киселите краставички са чудесен източник на витамин К, който често е подценяван. Той е важен за много процеси, които се случват в организма, като съсирването на кръвта и достигане на калция до костите.
Имат пробиотични свойства
Ферментиралите храни съдържат здравословна бактерия, която подсилва здравето на стомаха и имунната система. Здравословната бактерия е пробиотик, който поддържа баланса на гастроинтестинална система. Това подпомага храносмилането.