Продукти:
4-5 броя пилешки бутчета
1 голяма глава лук или 1 стрък праз лук
5 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1 ч.л. сладък червен пипер, може и малко лют
олио/зехтин
1 малка кисела зелка
100 мл зелев сок или пилешки бульон
Приготвяне:
Бутчетата се овкусяват добре отвсякъде със сол и черен пипер. В добре загрят тиган загрейте няколко капки олио/зехтин. Запечете бутчетата от двете страни до златисто, около 4-5 мин. на страна, а след това ги отделете в чиния. В същия тиган задушете лука и чесъна, ако е необходимо, добавете още малко мазнина. Добавете към тях нарязаните моркови, киселото зеле и червения пипер.
Гответе 4-5 минути, след което прехвърлете в подходяща тава, а върху зелето подредете бутчетата. Остава да сложите зелевия сок и да покриете тавата с алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Премахнете фолиото, усилете фурната на 200 градуса и запечете за няколко минути, за да хване ястието хубава коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.