За някои готвенето е хоби, време, в което се разтоварват, докато за други – предизвикателство. Въпреки това, всички обичаме вкусната домашна храна. Днес споделяме с вас няколко готварски трика от топготвачи, за повече вкус и отлични резултати в кухнята.
При варенето на ориз добавете малко оцет, за да му придадете снежнобял цвят.
При готвенето на черен дроб, добавяйте солта накрая, за да не стане жилав.
Ако не искате паят да изгори, покрийте го с влажна хартия.
Как да нарежете на идеални парчета твърдо сварено яйце? Потопете първо острието на ножа в студена вода.
Когато приготвяте домашна паста, винаги добавяйте повече жълтъци, отколкото белтъци. Например ако за рецептата ви са необходими пет или шест цели яйца на 600 грама брашно, сложете четири цели яйца и два жълтъка. Така пастата ще стане вкусна и стегната.
Пресният лимонов сок може частично да замени солта в храната.
За да приготвите вкусни бъркани яйца, разбийте ги, добавяйки им малко прясно мляко.
Вместо галета може да ползвате смлени ядки.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.