Продукти:
4 броя филе от сьомга
сол, черен пипер
масло или зехтин
За балсамовата глазура:
1/2 чаша балсамов оцет
1/4 чаша бяло вино
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица дижонска горчица
1 клонче розмарин
1 стрита скилидка чесън
Приготвяне:
В тенджера комбинирайте балсамовия оцет, виното, меда, дижонската горчица, розмарина и чесъна. Всичко трябва да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри, докато се сгъсти сместа, около 10 минути. След това прецедете през цедка и сложете в подходяща купичка. Рибата се овкусява със сол и черен пипер. В добре загрят тиган с малко масло запечете рибата, докато стане златиста, като първоначално я сложете с кожата към тигана. Може и да изпечете рибата във фурна, ако предпочитате така, върху хартия за печене. Сервирайте с гарнитура по ваш избор и капнете от балсамовата редукция върху всяко парче.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.