Сладките картофи са сладки, вкусни и много полезни. Те са чудесна алтернатива на обикновените традиционни картофи за онези, които се опитват да ги избягват заради твърде голямото количество въглехидрати в тях.
С купуването и приготвянето на сладките картофи обаче можете да допуснете някои грешки, които ще ви попречат да се насладите изцяло на богатството им от вкусове и хранителни вещества.
Кои са най-честите грешки, които се допускат със сладките картофи?
Купувате сладки картофи с черни точки и наранявания
Петната по сладките картофи, нараняванията и натъртванията по тях могат да предизвикат по-бързото им разваляне. Тези дефекти проникват бързо навътре в тъканта на картофа, като влошават качеството му и предизвикват гниене навътре в картофа. А това ви поставя пред предизвикателството да дълбаете, за да ги почистите. Скъсява и срокът им на консумация.
Съхранявате ги в хладилника
Сладките картофи не трябва да се съхраняват в хладилник. Това променя структурата на клетките и тъканите им, като ги прави особено твърди в центъра. Ако ги съхранявате на сухо и защитено от слънцето място, ще се радвате на повече наситен със сладост вкус и повече мекота.
Не ги четкате, когато ги измивате
Сладките картофи имат грапава и неравна структура на кората. Там се събират остатъци от пръст и бактерии, които е добре да почистите щателно преди да сготвите картофите. Не забравяйте да четкате с четка под течаща вода, когато миете сладките картофи.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.