Продукти:
За тестото:
170 г брашно
85 г масло
30 г захар
1 яйце
За пълнежа:
2 яйца
100 г захар
3 круши, обелени и нарязани на слайсове
100 г филиран бадем
30 г разтопено масло
50 г брашно, пресято
¼ чаена лъжица бакпулвер
Приготвяне:
За тестото:
Оставете маслото на стайна температура. Смесете го с брашното и втрийте добре с пръсти до получаване на едри маслени трохи. Смесете захарта с яйцето. Добавете ги към трохите и омесете тесто. Ако се наложи добавете малко вода или прясно мляко, за да стане консистенцията не толкова гъста. Оставете тестото в хладилник за около час преди да го разточите.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Поставете го в предварително подготвена форма за тарт. Върнете го в хладилника да се охлади.
За пълнежа:
Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете бадемите и разтопеното масло. Накрая добавете и брашното с бакпулвера. Разбийте. Сложете част от пълнежа върху тестото. Подредете част от нарязаните на слайсове круши. След това добавете още пълнеж и завършете със слой нарязани круши. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до златист цвят на тестото.