IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Чийзкейк с рикота по сицилиански

С дъх на италианска кухня

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

900 г рикота
150 г захар
50 г брашно
6 яйца
¼ чаена лъжица канела
2 чаени лъжици портокалови корички
2 чаени лъжици течна ванилия
Щипка сол
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 150 градуса. Сложете скарата на фурната по средата. Намажете форма за чийзкейк с разтопено масло и я поръсете с малко брашно. 
 
Сложете рикотата в голяма купа. Разбийте я с миксер, докато стане пухкава. Добавете към нея захарта и брашното. Разбийте. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте с миксера след всяко. След това добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбийте. Излейте сместа в подготвената форма за печене. 
 
Печете за около 1 час и 15 минути до 1 час и половина в зависимост от фурната ви или докато горният слой стане леко златист на цвят. Уверете се, че центърът на сладкиша е стегнат, а не течен. За целта използвайте клечка за зъби. Оставете чийзкейка да изстине напълно преди да го сложите в хладилника. Сервира се добре охладен.
 
Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Ако щете - вярвайте
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата