Продукти:
4 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица червено вино
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици сусамово олио
1 супена лъжица оризов оцет
4 бр. филе от прясна риба тон
8 супени лъжици сусамово семе (бяло и черно)
Уасаби (по желание)
1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:
В купа смесете соевия сос, виното, меда и сусамовото олио. Разделете на две равни части. В едната добавете оризовия оцет, а другата оставете така. Разпръснете сусама върху чиста повърхност. Може и върху хартия за печене. Оваляйте добре филетата риба тон в купата без оризов оцет. След това оваляйте обилно в сусама, докато полепне от всички страни.
Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на висока температура. Сложете в него рибата да се запечати за по 30-40 секунди от всяка страна. Сервирайте със соса с оризовия оцет, придружен от уасабито.