Продукти:
2 бр. свинско филе
1 чаена лъжица горчица
1/8 чаена лъжица мащерка
100 мл шери + 2 с.л.
100 мл соев сос + 1 с.л.
3 скилидки чесън, пресован
2 супени лъжици пресен корен от джинджифил, настърган ситно
250 г ябълково пюре
Приготвяне:
Втрийте филетата с горчицата и мащерката. Поставете ги в съд за печене. Залейте със 100 мл шери и 100 мл соев сос, поръсете отгоре с пресования чесън и с джинджифила. Покрийте филетата с подправките, увийте с фолио и охладете в хладилник за през нощта да се мариноват.
Загрейте фурната на 160 градуса. Печете свинското в загрята фурна, като от време на време изваждате месото, за да го облеете с отделените сокове на дъното. Междувременно загрейте ябълковото пюре в тиган на средна температура. Към него добавете 1 с. л. шери и 1 с. л. соев сос, като разбърквате постоянно, докато се смесят добре и закъкрят леко. Залейте свинското със соса веднага, след като го извадите от фурната.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.