IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Коледна трапеза: Как да приготвим капама?

Всичко необходимо за вкусно ястие

Коледна трапеза: Как да приготвим капама?

Снимка: Istockphoto

„Ой, Коледо, мой Коледо роди ми се Боже чедо. Кравай скача от полица, ври в котлето кървавица...“

Всички ние сме чували този стих от коледарите, които обикалят из къщите. Но преди да ги посрещнем в своя дом и ги нагостим с колачета, трябва да се подготвим отрано за празничната трапеза.

След като мине Бъдни вечер, някои колят прасе за Коледа и похапват мръвки, пийвайки руйно вино или друг любим алкохол. Други пък задължително пълнят глинен гювеч с месо и кисело зеле, за да похапнат капама. А тя се приготвя лесно, стига да разполагаме с нужните продукти и да знаем някои тънкости.

Ето какво ви е необходимо за нея:
- 1 кисела зелка;
- 500 г свинско месо;
- 500 г телешко месо;
- 500 г пилешко месо;
- 1 парче кървавица;
- 150 г сланина;
- 1 ч. ч. ориз;
- 4-5 скилидки чесън;
- няколко зърна черен пипер;
- дафинов лист;
- 1 ч. л. чубрица;
- 1 /2 ч. ч. брашно;
- кимион и сол на вкус;
- около 3 ч. ч. вода;
- 1 ч. ч. червено вино.
 
Как да приготвите капамата за празничната трапеза - четете в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Ако щете - вярвайте
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата