IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Хрупкави чеснови бутчета с пармезан

Леко пикантни и апетитни

Снимка: istock

Снимка: istock

 Продукти:

1/3 чаша зехтин
1 чаша настърган пармезан
1 чаена лъжица чеснова сол
1 чаена лъжица лют червен пипер
½ чаена лъжица чесън на гранули
8 бр. пилешки бутчета без кост и кожа
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Поставете фолио в тава за печене. Излейте зехтина в плитък съд. Смесете пармезана, чесновата сол, пипера и чесъна на гранули в друга плитка купа. Разбъркайте. Нарежете месото от бутчетата на едри парчета. Потопете ги в зехтина, а след това в сместа с подправките и пармезана, за да покрие. Подредете в подготвената тава.
 
Печете за около 25-30 минути или до златисто. Ако имате термометър, можете да се ориентирате кога пилешкото е готово, ако вътрешната му температура стане 75 градуса.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Ако щете - вярвайте
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата