Продукти:
- 2 и ¼ чаени лъжици суха мая
- 1 и ½ чаши топла вода
- ½ чаша захар
- 1 чаена лъжица сол
- 2 яйца
- 1 чаша кондензирано мляко
- 7 чаши брашно
- ¼ чаша свинска мас
- 1 л олио за дълбоко пържене
- ¼ чаша пудра захар
Приготвяне:
В голяма купа смесете маята с топлата вода. Разбъркайте. Изчакайте да шупне леко. Добавете захарта, солта, яйцата, кондензираното мляко и разбъркайте много добре. Към сместа добавете 4 чаши брашно и разбийте с миксер, за да се смесят добре. Добавете маста и останалите 3 чаши брашно. Разбийте. Покрийте с фолио и охладете тестото в хладилник за 24 часа.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Нарежете на квадратчета. Загрейте олиото в дълбока тенджера за пържене. Пържете байганетите до златисто. Отцедете ги върху хартия. Сервирайте обилно поръсени с пудра захар.