Продукти:
- 1 глава карфиол, накъсан на розички
- 1 голямо яйце
- 1 и ¾ чаши галета
- ½ чаена лъжица чесън на прах
- ½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
- ½ чаена лъжица пушен червен пипер
- ½ чаша настъргана моцарела
- ½ чаша настърган кашкавал или чедър
- 1 супена лъжица зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в правоъгълна голяма тава. Намажете със зехтина с помощта на четка. Сложете накъсания карфиол в купата на кухненския робот или чопъра. Пасирайте, докато добие консистенция на зрънца ориз. Добавете галетата, чесъна, лучения прах, подправките и настърганите сирена. Пасирайте отново, докато всичко се смеси добре. Накрая добавете яйцето и пасирайте финално, за да добие сместа леко лепкава и обединена консистенция.
С ръце оформете хапки с леко плоска форма, като притиснете с длани. Подредете върху хартията в тавата. Намажете с малко зехтин с помощта на четка. Печете за около 25-30 минути до златисто.