IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Ягодова панакота с бял шоколад

Лек и пухкав десерт от италианската кухня

Снимка: istock

Снимка: istock

 Продукти:

  • 180 г бял шоколад, начупен
  • 2 чаши сладкарска сметана
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжица ванилова есенция
  • 1 супена лъжица гореща вода
  • 1 и ½ чаени лъжици желатин на прах
  • За топинга с ягоди:
  • 100 г ягоди, нарязани на половини
  • ¼ чаша портокалов сок
  • 2 чаени лъжици захар
Приготвяне:
 
В тенджера смесете шоколада, сметаната, 1 супена лъжица захар и ванилията. Загрейте на слаб огън и варете, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка. Ще отнеме около 10 минути.
 
Поставете горещата вода в купичка. В нея накиснете желатина. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Добавете го към шоколадовата смес и разбъркайте отново. Разпределете сместа в отделни купички, като пълните до половината. Завийте с найлоново фолио и охладете в хладилник за 4 часа.
 
За да направите топинга, смесете ягодите, портокаловия сос и двете лъжици захар в тенджера на средна температура. Оставете да заври, намалете котлона, като разбърквате от време на време. Покрийте с капак и оставете да се задуши за около 2-3 минути, докато ягодите омекнат напълно и сиропът се сгъсти. Свалете от котлона. Оставете да изстине до стайна температура. След това приберете в хладилник за 30 минути.
 
Разпределете топинга във всяка порция крем. Отново приберете в хладилник за 30 минути преди сервиране.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Ако щете - вярвайте
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата