Продукти:
- 1 чаша кокосови стърготини
- 1 чаша малки претцели (натрошени)
- ½ чаша оризово брашно
- ½ чаша кокосово масло, разтопено
- 3 супени лъжици кафява захар
- 2 супени лъжици какао
- 1 чаша кокосово мляко
- 170 г тъмен шоколад, натрошен
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина форма за тарт с падащо дъно. В голяма купа смесете кокосовите стърготини, оризовото брашно, кокосовото масло, захарта и какаото. Разбъркайте добре. Излейте сместа във формата. С ръце притиснете тестото, за да се разпредели по дъното, така че да се разстели и по стените на формата. Печете за 10-15 минути. Охладете напълно върху решетка, след като извадите основата от фурната.
В малка тенджера на средна температура загрейте кокосовото мляко, докато започне да образува балончета, като разбърквате постоянно. Поставете начупения шоколад и щипка сол в съд, подходящ за нагряване. Залейте с горещото кокосово мляко. Оставете да постои така 5 минути, докато шоколадът започне да се топи. Разбъркайте добре, докато се разтопи напълно.
Излейте шоколада върху основата на тарта. Приберете в хладилник за минимум 2 часа. Преди да сервирате, можете да украсите тарта по желание с настърган шоколад или пресни плодове.