IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Тарт с шоколад и кокос

Топящ се в устата сладкиш

Снимка: istock

Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша кокосови стърготини
  • 1 чаша малки претцели (натрошени)
  • ½ чаша оризово брашно
  • ½ чаша кокосово масло, разтопено
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 чаша кокосово мляко
  • 170 г тъмен шоколад, натрошен
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина форма за тарт с падащо дъно. В голяма купа смесете кокосовите стърготини, оризовото брашно, кокосовото масло, захарта и какаото. Разбъркайте добре. Излейте сместа във формата. С ръце притиснете тестото, за да се разпредели по дъното, така че да се разстели и по стените на формата. Печете за 10-15 минути. Охладете напълно върху решетка, след като извадите основата от фурната.
 
В малка тенджера на средна температура загрейте кокосовото мляко, докато започне да образува балончета, като разбърквате постоянно. Поставете начупения шоколад и щипка сол в съд, подходящ за нагряване. Залейте с горещото кокосово мляко. Оставете да постои така 5 минути, докато шоколадът започне да се топи. Разбъркайте добре, докато се разтопи напълно.
 
Излейте шоколада върху основата на тарта. Приберете в хладилник за минимум 2 часа. Преди да сервирате, можете да украсите тарта по желание с настърган шоколад или пресни плодове.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Ако щете - вярвайте
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата