Продукти:
- ½ чаша масло
- 1 и ½ чаени лъжици ванилов екстракт
- 2 чаши пудра захар
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 3 капки сладкарска боя (по желание)
Приготвяне:
Разбийте маслото с миксер, като то трябва да е на стайна температура. След като стане пухкаво, добавете пудра захарта и разбивайте, докато се разтвори напълно. Добавете ванилията и разбийте.
Добавете млякото и разбивайте за 3-4 минути, без да спирате. По желание добавете сладкарска боя, ако искате да направите глазурата по-забавна и цветна. Разбивайте до пълното равномерно оцветяване на сместа.
Кремът е подходящ за мъфини, кексове, морковени сладкиши, торти, крамбъл, като гарнитура към чийзкейк, както и като пълнеж.