Продукти:
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 1 супена лъжица песто
- 1 супена лъжица масло, меко
- 2 филии хляб
- 60 г моцарела
- 60 г печени пилешки гърди, нарязани
- 2 резена домат
- 2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
Приготвяне:
Смесете киселото мляко с пестото. Разбъркайте добре. Оставете настрана. Намажете ½ супена лъжица масло на всяка филия. След това намажете половината от пестото върху хляба. Покрийте с моцарела, пилешко, домат и босилек. Намажете и другата филия с песто. Поръсете с босилек. От външната страна на филиите също намажете с остатъка от маслото.
Поставете сандвича в добре загрят тиган. Притиснете към дъното, за да се запече. След това обърнете от другата страна и също притиснете, докато покафенее.