Продукти:
- 2 чаши брашно
- ½ чаена лъжица сол
- ¾ чаша вода
- 3 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
В голяма купа смесете брашното и солта. Направете кладенче. Добавете водата и олиото. Започнете да месите тестото, докато се оформи меко и еластично. Ако се налага добавяте малко брашно или малко вода, за да добие нужната мека консистенция. Месете в продължение на няколко минути. След това оставете тестото да почива за 10 минути.
Разделете тестото на 8 топки. Всяка от тях разточете върху набрашнена повърхност, докато достигнете дебелина от половин сантиметър или по-тънка. В леко намазан с мазнина широк тиган изпечете тортиите до златисто или кафяво за около 1-2 минути от всяка страна. Сервирайте с плънка по избор.