Продукти:
- 360 г паста ригатони или друга къса паста
- малка връзка пресен риган (листата) или 1 с.л. сушен
- 1 стрита скилидка чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 250 мл течна сметана за готвене
- 100 г настърган пармезан
- 3 с.л. зехтин
- сол на вкус
Приготвяне:
В загрят на средно силен огън тиган сложете зехтина, чесъна и ситно нарязания риган, ако ще ползвате пресен. Бъркайте за кратко, след което добавете доматеното пюре и гответе няколко минути. Добавете един черпак от водата, в която се вари пастата, най-добре е водата вече да е загрята. След това добавете към останалите съставки и течната сметана. Овкусете със сол и оставете да къкри, за да се редуцира сосът на гъстота. Когато пастата е готова може да я отцедите и да я добавите в тигана със соса. Разбъркайте добре, добавете пармезана, отново разбъркайте и сервирайте.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.