Продукти:
- 1 чаша захар
- 1 чаша бял винен оцет
- 1 супена лъжица олио или зехтин
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 1 зелена чушка, ситно нарязана
- 3 стръка целина, ситно нарязана
- 1 консерва бял боб, отцеден и изплакнат
- 1 консерва черен или червен боб, отцеден и изплакнат
- 300 г зелен боб
- 200 г домати от консерва
- 1 щипка сол
Приготвяне:
Сварете зеления фасул до омекване в подсолена вода и го отцедете. Смесете всички съставки в купа. Овкусете с подправките и разбъркайте добре. Охладете в хладилник за 30 минути, преди да сервирате.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.