Шотландски яйца – знаете ли какво представляват? В последно време все повече хора започнаха да търсят рецепта за тях покрай кулинарните формати, излъчвани по телевизията. А и дните около Великден са идеалното време за нейното изпробване.
Пълнени топки с варени яйца е най-простото определение за шотландски яйца. Ала за да се получат по-апетитни, си има някои тънкости.
Шотландски яйца – лесна рецепта без пържене
Ако досега не сте приготвяли това ястие, не се притеснявайте. Не ви трябват кой знае какви умения. Все пак е важно да си купите качествена кайма и да следвате внимателно всяка стъпка.
Според класическата рецепта, яйцата трябва да са твърдо сварени, с кайма и хлебни трохи отгоре, след това изпържени до златисто. Но вие може да опитате някои по-лесни вариации. Като например да ги приготвите на фурна, вместо в тигана, където ще станат твърде мазни.
Ето и необходимите продукти:
- 700 грама кайма;
- 6 яйца;
- 1 глава кромид лук или връзка пресен;
- 1 чаена лъжица чубрица;
- черен пипер на вкус;
- галета (по желание);
- сол на вкус.