IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Маслен сладкиш с праскови

Вкусен десерт

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 и ½ чаши брашно
  • ½ чаша захар
  • ½ чаена лъжица бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 125 г масло, нарязано на кубчета
  • 1 жълтък
  • 1 супена лъжица студена вода
  • За пълнежа:
  • 2 чаши праскови, нарязани на кубчета
  • ½ чаша захар
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче
  • ¼ чаена лъжица канела

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера, солта в купа. Добавете маслото на кубчета и размесете с пръсти, докато се получат трохи. Добавете жълтъка и студената вода. Омесете тестото и не се притеснявайте, ако е трошливо – такова трябва да бъде.

Притиснете тестото на дъното на намазнената тава. Оставете си малко от тестото за финала на сладкиша.

В купа смесете прасковите, захарта, брашното, лимоновия сок, ванилията, канелата и индийското орехче. Разбъркайте много добре. Разпределете пълнежа върху тестото. Покрийте с остатъка от тестените трохи.

Печете в загрята фурна за около 40 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да изстине до стайна температура. Нарежете на квадрати и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Ако щете - вярвайте
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата