Продукти:
- 1 и ½ чаши брашно
- ½ чаша захар
- ½ чаена лъжица бакпулвер
- 1 щипка сол
- 125 г масло, нарязано на кубчета
- 1 жълтък
- 1 супена лъжица студена вода
- За пълнежа:
- 2 чаши праскови, нарязани на кубчета
- ½ чаша захар
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- ¼ чаена лъжица индийско орехче
- ¼ чаена лъжица канела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера, солта в купа. Добавете маслото на кубчета и размесете с пръсти, докато се получат трохи. Добавете жълтъка и студената вода. Омесете тестото и не се притеснявайте, ако е трошливо – такова трябва да бъде.
Притиснете тестото на дъното на намазнената тава. Оставете си малко от тестото за финала на сладкиша.
В купа смесете прасковите, захарта, брашното, лимоновия сок, ванилията, канелата и индийското орехче. Разбъркайте много добре. Разпределете пълнежа върху тестото. Покрийте с остатъка от тестените трохи.
Печете в загрята фурна за около 40 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да изстине до стайна температура. Нарежете на квадрати и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.