Продукти:
- 400 г ньоки
- 1 стрита скилидка чесън
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 250 мл течна сметана за готвене
- 1 топка сирене бурата
- 50 г настъргано сирене пармезан
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Сложете ньоките да се варят според инструкциите на опаковката.
- В добре загрят тиган сложете зехтина и добавете към него чесъна и доматеното пюре.
- Бъркайте около 1 минута, след което добавете сметаната, солта и черния пипер.
- Хубаво разбъркайте и гответе 5 минути.
- Отцедете сварените ньоки и добавете в тигана към соса.
- Следва да сложите сиренето бурата, което може да нарежете или накъсате и пармезана.
- Разбъркайте и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.