Продукти:
- ½ чаша масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 чаши нарязан лук
- 5 чаши телешки бульон
- 2 супени лъжици шери
- 1 чаена лъжица сушена мащерка
- 1 щипка сол
- 4 филийки френска багета или франзела
- 4 резена сирене проволоне
- ¼ чаша настърган пармезан
Приготвяне:
- Разтопете маслото на среден огън в тенджера.
- Към него добавете нарязания лук и разбърквайте, докато стане полупрозрачен и омекне.
- Не допускайте лукът да покафенее.
- Добавете телешкия бульон, шерито, мащерката. Овкусете с малко сол и черен пипер на вкус.
- Разбъркайте добре и оставете да къкри 30 минути, като намалите котлона.
- Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
- Прехвърлете супата от тенджерата в 4 огнеупорни купички, подходящи за фурна.
- Във всяка купичка сложете по една филия от багетата/франзелата.
- Поставете по едно голямо парче сирене проволоне върху всяка филийка. Поръсете с пармезан.
- Печете във фурната за 10 минути или докато сирената и филийките се запекат добре.
- Сервирайте супата веднага, докато е гореща.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.