Тиквата е една от звездите на есента. Типично есенен зеленчук, символ на Хелоуин, идеалната украса за сезона, а през октомври се отбелязва и празника на тиквата. Естествено, от хапването ѝ има много ползи, а и тиквите са перфектната декорация за есента. Но има един невъзпят герой, който остава в сянка. А е също толкова полезен и трябва редовно да го консумираме през есенния сезон. Това са тиквените семки.
Те са пълни с важни минерали - магнезий, желязо и цинк, съдържат витамин Е, естествен източник на протеин и фибри са. Ето какви са ползите от редовно хапване на тиквени семки, според "Pop Sugar".
Повишават нивата на магнезия
Само с около 30 грама тиквени семки можем да си набавим 40% от необходимото ни дневно количество магнезий. А много проучвания доказват, че хората не поемат достатъчно магнезий с начина си на хранене. Този минерал е много важен за регулирането на нивата на захар в кръвта, както и за поддържане на добро кръвно налягане. Освен това, той е необходим за над 300 различни процеси, които протичат в организма.
Помагат за възстановяване на мускулите
Пак заради съдържанието на магнезий - тези вкусни ядки допринасят за възстановяването на мускулите и костите. Тиквените семки често са препоръчвани на спортисти и хора, които редовно спортуват или се занимават с физически труд. Това е така, защото освен важния магнезий, съдържат и протеин, както и желязо. Протеинът е важен за засищането и за мускулния растеж.