Много пъти е казвано, че човек е това, което яде. Така и всяка от различните видове храна за полезни за различни видове органи. Коя на кое помага? Вижте отговорите на "The Sun".
Коса - Кисело мляко
Киселото мляко е пълно с протеин, който прави кичурите силни и здрави. Но най-магичната съставка е витамин В5, още познат като пантотенова киселина. Тя спира изтъняването на косата и загубата на коса. Тя е съставка в някои шампоани и балсами.
Зъби - Чай
Зеленият и черният чай са изненадващо добри за зъбите. Естествено, ако не добавяте захар в тях. Някои проучвания показват, че пиенето на варен чай може да намали киселината в устата, която води до бактерии и гниене. Чаят съдържа още флуорид, които също помага на зъбите.
Нос - Къри
Вкусното къри също носи ползи. Пикантната храна може да е решение за блокирани синуси. Капсаицинът, съставка в лютите чушки, помага да се намали слузта в носа и стимулира синусите.
Уши - Шоколад
Музика за ушите за любителите на сладкото! Тъмният шоколад е богат на цинк и магнезий. А за тях се знае, че облекчават проблеми със слуха. Магнезият пази нервите на вътрешното ухо от влиянието на силния шум. Цинкът пък стимулира имунната система и помага за преборването на болезнени инфекции в ухото.