Гей ласки за папа Бенедикт XVI в Барселона

Местни октивисти планират масова хомоцелувка
Обновена: 2 ное 2010 21:14 | 2 ное 2010 21:14,
41
Гей ласки за папа Бенедикт XVI в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Испански гей активисти планират странен протест – масова хомосексуална целувка пред Папа Бенедикт XVI по време на посещението му в Барселона този уикенд, предаде АФП.

Организаторите смятат да съберат хомосексуални двойки, които да се целуват в знак на протест, когато папата пристига за освещаването на катедралата „Саграда Фамилия“ и за отслужването на литургия на 7 ноември.

Груповата гей целувка ще продължи 2 минути, след което участниците в акцията ще се разотидат.

Поканата за предстоящия протест се разпространява в интернет чрез Facebook, Twitter и специален блог. Очаква се около 300 души да участват в събитието. Активистите се оплакаха, че на два пъти създават страници във Facebook, с които обявяват протеста, които обаче били премахнати без обяснение.

"Идеята е напълно спонтанна. Искаме да е един символичен, напълно мирен протест", каза Хуан Перез, който е сред организаторите.

„Причината е, че искаме да покажем недоволството си от една институция, която дълго време е против сексуалните и емоционалните права на много хора, които не практикуват репродуктивен секс, или хора, които не се обичат по начина, по който тази институция смята за правилен“, обясни друг от организаторите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: гей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
milen bulgaria преди 13 години
mnogo mi haresa
35
0
 
0
 
! Отговори
My name преди 13 години
1. Напиши името на човек от срещуположния пол. 2. Kой е любимият ти цвят от тези: жълт, черен, червен, син или зеленo 3. Първият ти инициал:А-К,Л-Р,С-Я. 4. Месецът ти на раждане. 5. Kой цвят харесваш повече черно или бяло 6. Напиши името на човек от същия пол като теб. 7. Любимото ти число 8. Калифорния или Флорида 9. Kое харесваш повече езерото или океанът 10 .Напиши желание. НАДОЛУ Отговорите: 1. Това е името на човека, в който си истински влюбен. 2. Ако си избрал: Червен
34
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
GEI BROKOVE V BALGARIA SHTE IMA , STIGA STE REVALI BE " MAJKARI " !!!
33
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Яне, бягай в Барца да протестриаш. Хвани сергея и трактора и направо тройка на площада.
32
0
 
1
 
! Отговори
psss преди 13 години
tova da ne e sabranie nabsp i rzs?
31
1
 
1
 
! Отговори
MYU-MYU преди 13 години
ne vseki obi4a vazprizvoditelnia seks.razbiraemo e.no vse pak tova koeto se demoonstrira po paradi i ulici-ne izglejda dobre.a za papata ne mi e jal.mnogo sve6tennici sa i geyove i pedofili.ribata miri6e otkam glavata.
30
7
 
4
 
! Отговори
не на разврата преди 13 години
Никой не се ражда хомосексуалист.Самоопределянето на децата става при най-ранна възраст и грижата за това е на родителите.Така,че ако днес има толкова много гейове и лесбийки,нека видим в какви семейства са израснали тези хора!!!
29
11
 
17
 
! Отговори
чичи преди 13 години
Нямам нищо лично срещу педерунгелите но да си мляскат и чукат дупетата у дома-че са мутанти ,мутанти но да си го показват у дома
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия на снимката са съпартийци на Янето и Станишката.
27
7
 
18
 
! Отговори
Свет преди 13 години
До сър ГанюСъгласен съм с теб,че всеки трябв да бъде себе си.И аз съм себе си.Когато обаче става въпрос за това, че коментарите под подобни статии са 90% негативни няма какво друго да направиш освен да защитиш своята сексуалност.Ти не би ли защитил твоята собствена?Жалко е,че мнозинството (сред които и ти) изкривява тази именно "защита" в "навиране","парадиране" и "изтъкване".А това е много погрешно и подвеждащо.Да бъдеш гей не означава да бъдеш извънземен, а да останеш човек.Разбра ли ме сега?
26
6
 
19
 
! Отговори
сър ганю преди 13 години
Остави "средновековната балканщина" на мира!"Мотиките на село"-също!Бъди какъвто си искаш,това е твое право!Остави ме и мен да бъда такъв,какъвто искам аз!Това са дълбоко лични неща,и никой няма право да се бърка в живота на другия!И ако не си навираме взаимно сексуалноста в лицето,всичко ще е наред!Ок?
25
5
 
31
 
! Отговори
Анти католик преди 13 години
Католическата църкава е не само срещу гейовете, а и срещу секса за удоволстви и ползването на презервативи!Благодарение на кампанията на католическата църква срещу презервативите над 150 милиона души в Африка са се заразили със СПИН!!! Това е много по голямо престъпление срещу човечеството от зверствата на Сталин и Хитлер взети заедно!!!
24
23
 
34
 
! Отговори
Свет преди 13 години
21 век е! Пораснете! Или се върнете обратно да копаете с мотиката на село.Макар че гейове има както и в града , така и на село. Имало е от както този свят съществува, ще има и в близко и далечно бъдеще.Евала за инициативата на сайта да провокират средновековната балканщина и да показват света такъв какъвто е!Аз също съм гей и съм горд с това!И няма да стана хетеросексуален! Никога.Ок?
23
6
 
5
 
! Отговори
,,, преди 13 години
Пише се и произнася "Фамилия Саграда", а не "Саграда Фамилия"
22
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Болни хора, които всячески ни доказват колко са зле. Скучни и досадни са вече и най добре е да не ни занимават с тъпизмите им.
21
19
 
24
 
! Отговори
стоянчо преди 13 години
Пак с *** ни занимават! СТИГА БЕ! Дайте нещо НОРМАЛНО!
20
11
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Поредната щуротия. И пак не разбрах от какво точно протестират!? Че как ги спира Бенедикт 16-ти 18-ти и който и да е номер да правят каквото искат. Хомосексуализмът се превърна в мода. Аз що не ходя да протестирам, че гейобществото се е капсплирало и понеже не може да приеме правилата такива каквито са очаква всички други да се съобразяват с него. Аз смятам, че никой не пречи на никого да си ляга с когото си иска. И тези протести освен търсене на партньори не са нищо друго!
19
3
 
16
 
! Отговори
,,Свети Петър ,, преди 13 години
На Бенедикт XVI не му пука , все пак е наследник на ,, Свещенният вертеп ,, както се казва една книга .Те са отрасли с оргии и вакханалии . Пардон и с далавери на банка ,,Ватикана ,, .
18
26
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички дето плюете по хомосексуалистите,дано да ви се роди поне по един в семейството,да видим дали няма да си промените мисленето.***
17
9
 
29
 
! Отговори
Hardcore преди 13 години
Тази форма на протест ми се вижда слаба. По-добре е да се *** пред папата.