Френски съд позволи на патици да крякат спокойно в двор

Съседите се оплакали от шума
19 ное 2019 21:21,
16
Френски съд позволи на патици да крякат спокойно в двор
Снимка: Pixabay

Патиците в малък селски имот могат да продължат да крякат спокойно, постанови френски съд, като отхвърли жалбата на съседите, че птиците правят живота им нетърпим, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Съдът в гр. Дакс определи, че шумът от около 60-те патици и гъски на пенсионарката Доминик Дут в подножието на Пиренеите в Югодзападна Франция е в допустимите граници. "Патиците спечелиха - каза Доминик Дут, след като научи решението на съда. - Много съм щастлива, защото не исках да ги коля", пише БТА.

Човекът, подал оплакването, се е преместил да живее от града на около 50 м от ограждението на патиците преди около година. Доводите му са били, че заради патиците не могат да се наслаждават на градината си или да спят на отворени прозорци. Той е поискал не само да му бъде осигурена незабавно тишина, но и обезщетение от 3500 евро.

Съдебното дело в Дакс е поредното във Франция, което противопоставя традиционния начин на живот на село на съвременните стандарти, които идват от града.

През септември френски съд постанови, че петелът Морис може да кукурига спокойно от ранни зори, въпреки оплакването на съседите, също граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
пфф преди 4 години
До 9предполагам не става дума за истинска ***, а за гъска, която българите погрешно наричат ***. Гъшия дроб е много скъп деликатес във Франция, така че има логика да ги отглежда. Не е нужно да ги "коли" - като пораснат ги продава на куп, идва камиона и ги взема и от там в кланицата. Трудно би ги продала ако не са пораснали, така че ако съда беше взел другата страна, щеше да й се наложи да ги коли сама и да си яде сама месото и недоугоения дроб
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХхххВсе пак някой е разбрал какво си казал защото не те е лайкнал. Браво на него . Ако иска може да ми преведе защото аз такъв български не разбирам.
13
1
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 9може да развъжда с цел продажба.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Щирлиц Що не ги измериш? Тъкмо ще научиш от първа ръка. И ще прибереш някоя и друга патица да ти кряка когато ти е кофти за да ти оправи настроението.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинДраги, хората които са оставили да кряка там където не трябва са ***.Имам съсед който има над двадесет котки и пет кучета,не ме питай как понасям всичко това.Котките му са почти непрекъснато в моя двор да търсят храна макар че той непрекъснато се хвали колко се грижи за тях Още не съм му извила врата само защото понякога е отзивчив и ми сменя по някоя ел. крушка по съседски.Просто бъди щастлив, че ти нямаш подобен проблем Сега няма как да разбереш.
10
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Със колко децибела може да крякат?
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патицата е патица за да кряка. Въпросът не е в патиците а в патешките мозъци на собствениците им. За какво са й на тая дама толкова много патици след няма намерение да ги коли? Упоява се от прекрасния звук, който издават, така ли?Ами за мен тя определено не е наред.По - скоро съседите трябваше да заведат дело да я въдворят някъде а пък патиците да си живеят ама на по - подходящо място. там да си крякат на воля. Днес наистина живеем във възможно най - побъркания свят.По - зле- здраве му кажи
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не 6 сти...Първо е важно."комшийката" ти да ти позволи! Останалото не е важно!-:) Щото за "комшийките" мераклии много.Амааа не пускат! -:)
7
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
Леле....А тя патицата.Знаела ли е.Че "хората са и забранили" преди това да "кряка"?
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тоз съд утре и да го слагам на комшийката ша позволи
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Френски простотии,кога девиля нямал работа е.... децата си
4
2
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
А пък аз си мислех, че серсемите са само у нас!
3
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Добре взети пари от данъкоплатците . А вие се чудите на нашите . :-)
2
0
 
17
 
! Отговори
маалии преди 4 години
Ако това трябваше да се решава от български съд,най-малко две години щяха да проучват кой кой е и на кой е човек!?
1
4
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Боже, кълна се, че по времето на "лошия" социализъм патките си крякаха на воля, петлите кукуригаха на зазоряване, а прасето на комшията квичеше на умряло всяка Коледа ...Варяхме си домашна ракия кой, колкото иска, а дядо ми си биеше магарето с пръчка, когато се запъваше на някой мост.Кучетата бяха пазачи на къщата и правата им не бяха по-големи от човешките ...Да не искате да кажете, че съм израснал в едно по-дивашко и нецивилизовано време от днешното ?