Гуа Ша - лек за тялото и психиката

Действа добре на кожата и сваля напрежението
12 фев 2020 12:08, Ивета Иванова
5
Гуа Ша - лек за тялото и психиката
Снимка: Pixabay

Гуа Ша е техника за грижа на кожата, която идва от Древен Китай. Тя става все по-модерна в днешно време и много знаменитости залагат на нея. Гуа Ша представлява лечебен масаж. При масажа се използват различни по форма инструменти в зависимост от зоната на тялото, която се третира. По този начин кожата се "остъргва" и така се стимулира циркулацията на кръвта, както и отделянето на хемоглобин.

Гуа Ша подобрява кръвообръщението и метаболизма, а и укрепва имунната система. Най-често за масажа се използват пластини от камък, а благодарение на него, кожата става по-гладка и блестяща.

Ползи
 
Сандра Ланшин Чиу, специалист по акупунктура в САЩ, обяснява пред "Cosmopolitan", че има 2 вида Гуа Ша - за тяло и за лице.
 
Ако ви правят масаж на тялото, това стимулира кръвообращението, циркулацията на лимфните течности и енергията в организма. Масажът може да е леко агресивен и да остави леки зачервявания по тялото.
 
Гуа Ша за лице е доста по-нежен масаж, тъй като има модерни вариации. Той също подобрява кръвообращението, но и сваля напрежението и стреса. Това лекува подпухналата кожа и я прави по-блестяща. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ходих на една друга древна китайска техника на масаж - Дyy - Пe и съм много доволна.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висотомер в банята на поета!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуша?