Свети Валентин не е толкова печеливш за ресторантите

Проучване с изненадващи резултати
Обновена: 14 фев 2020 09:39 | 14 фев 2020 09:39, Ния Христова
13
Свети Валентин не е толкова печеливш за ресторантите
Снимка: Pixabay

Почти невъзможно е да се направи резервация за ресторант за Деня на влюбените, освен ако нямате проблем да седнете на по-обикновенна маса, получила съмнителни оценки от здравните власти.

14 февруари не е особено печеливш за повечето независими ресторанти, пишат обаче от Bloomberg TV Bulgaria.

Миналата година празника на влюбените се класира  на 94-то място по потребителски разходи в Америка за годината според Брад Плотоу, вицепрезидент "Маркетинг и комуникация" в Womply която е софтуерна компания, осигуряваща управление на взаимоотношенията с клиентите за малкия бизнес. Дори мексиканският празник Синко де Майо, който се отбелязва в чест на победата на мексиканската армия под ръководството на генерал Игнасио Сарагоса, се класира по-напред в миналогодишната класация. Той се намира на 93-то място според проучване на компанията. То обхваща 36 000 независими ресторанти, които имат годишен приход от по-малко от 7.5 млн. долара.

Денят на влюбените не носи парични загуби на ресторантите. Той носи увеличение на приходите с 30%-40% повече от тези в един обикновен ден. Много вероятно е местата с романтична репутация да печелят много. Ресторантът Maude в лос Анджелис, който е собственост на звездния шеф Къртис Стоун, е резервиран седмици преди Свети Валентин и то за целия уикенд.

Редовната събота вечер обаче е доста по-добра за ресторантьорите, отколкото Свети Валентин. Съботите са най-печелившите дни за заведенията, генерирайки средно 19.9% от седмичните приходи. Петъчната вечер е вторият печеливш ден от седмицата с 18.9%.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години бяхме по работа в Тайван. Заведоха ни на една улица само улични ресторанти. Отварят в 17-18ч и работят до след 01ч. Меню няма! Идват с едни моторетки с ремарке и каквото са извадили от морето-това е менюто. Обикновено има октоподи, калмари, скариди и риби. Зеленчук се носи от малки градини наоколо. Цените също варират, според неясни фактори, но най-вкусно е всичко да е прясно. Интересно, но беше и много чисто.У нас може в някой супер скъп да прясно, но масово е внос храната и скъпо
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То па в Бг едни ресторантии - пълна скръб ! всеки гледа да ти продаде полвин маруля за минимум 10лв като я кръсти с бомбастично име !
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, въобще не е печеливш. ПускаН сАлза за бедните ми, бедни ресторантьори. Само 50% си увеличават продажбите, като не броим цената за куверта, която гони тази за Нова година.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната платена статия. Ако не беше нямаше да ни го набиват в главите с реклами, листовки, бил бордове и плакати ... романтична вечеря за двама - 180лв (иначе е към 40/50лв) . Хайде моля ви се сега
7
2
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Този празник се празнува в къщи, пред камина, на романтична музика и свещи и най-добре след виното и хапването направо да скачате под завивките. Какви ресторанти, какви 5 лева
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се обикновена, а не обикновеННА. Дипломата е за късане, а бостана няма да се прекопае сам.
5
3
 
18
 
! Отговори
работещ - беден преди 4 години
Заплатата ми стига за пицария, а ресторанта е за богаташите.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъка, мъка, само с 40% отгоре при тройни цени.
3
2
 
14
 
! Отговори
Ток и жица преди 4 години
Разчита се на тези мъже които не знаят как да убедят жена да празнуват другояч... пък и всеки се надява на празничен секс :)
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо кувертите в кръчмите са по-скъпи от същото меню на свободна продажба?
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избягвам да ходя по заведения точно днес.Вечеряме си най-добре у нас,семейно и спокойно.На ресторант винаги можем да отидем в друг ден, когато е спокойно и никой не се кани да ме обира на петорни цени.