Събуждане с музика - едно добро начало на деня

Не стресирайте организма си, съветват специалисти
16 фев 2020 10:30, Иванка Гъркова
3
Събуждане с музика - едно добро начало на деня
Снимка: Pexels

Как се будите сутрин? И вие ли сте от хората, които не могат да отворят очи дори след продължителното звънене на алармата? Начинът, по който ставаме всеки ден има голямо значение за това колко концентрирани ще бъдем и в какво настроение ще сме до края му. Понякога постоянното изключване на досадното звънене и заспиването отново ни правят по-нервни и раздразнителни.

Според австралийско проучване, цитирано от "HealthLine", използването на по-мелодична музика за събуждане е по-малко стресиращо организма в сравнение със стандартните позвънявания, които всеки втори използва.

Какво открива проучването?

Данните от изследването са публикувани в изданието "PLoS One". То обхваща общо 50 участника, като всеки от тях е трябвало да отговаря на специален въпросник за това как се буди сутрин и обича ли „да разсрочва алармата“. Голяма част от тях са свързани с това стряскат ли се и какъв звук точно предпочитат.

Стюарт Макфарлън от университета RMIT – ръководител на проучването, обяснява, че по-мелодичните звуци или буденето с песни, помагат на хората да станат по-лесно и да се концентрират по-бързо сутрин.

По думите на специалиста, мелодията, която може лесно да бъде изтананикана, не стряска така като стандартните тонове на звънене.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: музикасъбуждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото пъти съм нагласяла песен да ме буди, съм я намразвала след това 😁
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сигурно е събуждането с песен а Висоцки! :D
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руси крави