Командир Косева приземила самолет без двигател преди "Хийтроу"

Дори пилот с над 8000 летателни часа намери "Киара" за предизвикателна
Обновена: 17 фев 2020 13:09 | 17 фев 2020 11:28, Ния Христова
50

До скоро малцина бяха чували за Райна Косева, но от няколко дни насам, това е най- споменаваното женско име у нас, съобщи Bulgaria ON AIR.

На 9 февруари по време на полет в близост до летище "Хийтроу" бурята "Киара" се оказва истинско предизвикателство, дори за пилот с над 8000 летателни часа, като командир Райна Косева. Критичното кацане е запечатано на любителски кадри.

С 30-минутно закъснение, самолетът каца успешно. Всички пасажери на борда са благодарни на Косева.

"Хората ръкопляскаха", споделя стюардеса от полета.

Това съвсем не е най-стресиращата ситуация за пилот Косева. Преди години тя управлява карго самолет над Израел, двигателят на който отказва

Още по темата

Като малка тя е мечтаела да стане хирург, но избира да е в облаците, където е вече 20 години. А нейните деца са причината тя да се връща на земята.

Райна притежава цялото небе, когато е в самолета и цялото щастие на света, когато е на земята и е с трите си деца. Това обаче не я спира да мечтае.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШибиРибиНе е така. На много места по света това се практикува, а българите го научиха едва след промените. Преди това, на българите беше неизвестен този начин на оценка на умението на пилота. Малцината, които пътуваха по света, само разказваха на близки и познати, че в чужбина се прави така при изкусно кацане.
40
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди нея 150 самолета се приземиха без проблем само за великия *** е голяма новина точно като невиждалите диваци хаха
39
4
 
36
 
! Отговори
не разбрал преди 4 години
Дали ще може да вдигне самолет с два висящи двигателя?
38
2
 
37
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Ако няма значение на пола на пилота, то тази статия е пълен шит. Нямам нищо против тази жена, даже смятам че е доста свестна, родила е 3 деца, но я употребявате за вашите секта-политическа пропаганда. Иначе пилотската професия си е мъжка и в това няма нищо лошо!
37
5
 
38
 
! Отговори
:((((( преди 4 години
До До 33Как така какво значение има? Как така жена ще бъде пилот?След като моряците знаят, че жена на борда на кораб носи нещастие, значи и на борда на самолета не бива да бъдат допускани жени нито като пътнички, нито като членове на екипаж. жената трябва да си стои у дома и да шета.Днешното на какво прилича? И от арменския поп нямат респект вече!
36
0
 
44
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Какво значение има че пилота е жена. Просто е добър пилот.
35
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феминизма е извратена секта - доказателството в драсканици горе.
34
10
 
35
 
! Отговори
Отче СаркисСаркисян, преди 4 години
Как така жена ще е командир, бе? Накъде отива светът?Къде ми е хапчето?Феминистките ми го взеха!
33
3
 
46
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Достойна жена .......от много мъже е по голяма ! БРАВО !
32
0
 
45
 
! Отговори
Телевизионен техник преди 4 години
то и аз вчера ремонтирах еди телевизор дето никой не можеше да го отремонтира .... ама мен не ме дават по телевизията .... ..това в сферата на майтапа.....Герои има във всяка професия ....браво на Жената ! Това и е работата свършила я е добре !Нека всички да бъдем като нея във професионалната си сфера !Успех и много безпроблемни летателни часове !
31
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Националния превозвач пести и гориво, лети само с един двигател
30
6
 
49
 
! Отговори
WTF преди 4 години
Тази жена е повече мъж от почти всички български мъже. Браво на нея - такива хора само могат да радват.
29
14
 
38
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Да попитам феминистките във форума. Колко пъти повече са мъжете пилоти от жените пилоти? Според вас една жена пилот, направила рутинен полет, голямо постижение ли е?
28
0
 
54
 
! Отговори
Лоти преди 4 години
Не само е способна, но и много готина. Гледах едно интервю с нея, скромен и земен човек.Не е нейна вината ако журналистите пресоляват манджата.
27
6
 
33
 
! Отговори
Ами да! преди 4 години
как така ще пишете за някаква жена! Пишете за мъж. без това всеки ден четем до втръсване за едни и същи мъже, но това е оправдано, защото те са мъже.Като пишете за жена, някой мъж от възмущение ще вземе да си направи харакири.За това ви предупреждавам аз,ЖЕНОМРАЗЕЦЪТ
26
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе журнале смотани, утре ако не успее да приземи самолет какво ще пишете за нея?
25
0
 
47
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Моите най големи уважения към тази жена, но не е нормално всеки ден да пишете за нея.
24
2
 
38
 
! Отговори
Съгласна съм, преди 4 години
че прекаляват журналистите, като дъвчат една и съща тема докато преминат всякакви граници. А, че при такъв страничен вятър е рисково приземяването няма спор. Покрай репортажите за нашата пилотка, пуснаха и такъв репортаж за самолет на испанските въздушни линии, при който пилота е опитал захождане на пистата в Шипхол около пет път и като не му се получило приземяването се е върнал в Испания.
23
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При днешните самолети пилотите имат минимално участие в приземяването. Всичко е компютър и натискане на копчета. "Летене по числа" се нарича. Едно време се искаха 4 хиляди часа нальот за да си първи офицер, днес компании взимат командири с по 600 часа.Преди години накараха британските пилоти да си подновят правата за лек самолет. Оказа се че повечето немогат един Пайпър да преземят без компютър.Пляскайте. Аз ще пляскам на шофьорите на автобуси.
22
2
 
38
 
! Отговори
А може и преди 4 години
Нещо за Коби да напишете, Отдавна не сте.