Необичайно топлата зима е породена от аномалия в Арктика

Наблюдава се стабилен район с ниско налягане над Северния полюс
24 фев 2020 14:12,
13
Необичайно топлата зима е породена от аномалия в Арктика
Снимка: БГНЕС

Причината за необичайно топлата зима в Русия, както и в Европа и САЩ, е необичайната ситуация в Арктика. За това разказаха метеоролозите от Weather Underground и Weather Tiger LLC пред Агенция Блумбърг.

Още по темата

Те разказаха за изключително стабилен район с ниско налягане над Северния полюс. Обикновено ветровете „изпращат“ студения въздух на юг през зимните месеци. Поради устойчиво ниското налягане тази зима студените ветрове буквално са били „заключени“ на едно място, циркулирайки над самия Северен полюс на Земята, пише БГНЕС.

Тази ситуация доведе до факта, че в САЩ температурата беше три градуса над средната. Според местните метеоролози, ако сегашното състояние на нещата продължи до края на месеца, то тази зима ще бъде най-топлата в Съединените щати през последните 141 години.

Отбелязва се, че подобна ситуация се е наблюдавала в по-голямата част от Русия, както и в части от Европа и Източна Канада, съобщава РИА Новости.

Изследователите са били сигурни, че тази зима ще бъде по-студена от предишната, но не са очаквали, че ниското налягане над Арктика ще се задържи толкова дълго.

Според медиите учените все още не са разбрали какво е причинило аномалията през тази зима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Номер 6 е прав. Проходите във Вашингтон (щата) ги затваряха няколко пъти.
10
0
 
1
 
! Отговори
майорски преди 4 години
До Анонимен 10то при учените стана като при майсторите в строителството ....зависи на какъв ще попаднеш.... ;-)някои по добре не ги пускай в къщата си !!!
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според медиите учените все още не са разбрали какво е причинило аномалията през тази зима."ХА-ХА-ХАДа ви го начукам в ученията.........Каква е разликата м/у днешните "учени" и шаманите от древността?????НИКАКВА !
8
5
 
3
 
! Отговори
майорски преди 4 години
До Rmnмда правописа никога не ми е бил сила..още от гимназията .. измъкнах 4... и ми я писаха не защото я заслужих ... а защото донесох на Гимназията за 4 години.. 6 победи в републикански състезания и олимпияди ... по математика и физика ... та ме пожали българичката накрая ;-) ама такива бяха годините тогава, даскалите разбираха, че не може да си отличник по всичко ...и го приемаха.а иначе Смелост не ми липсва ... нито да бъркам ...нито да губя ...щото съм вкусвал не един път и победата
7
4
 
0
 
! Отговори
Rmn преди 4 години
До До майсторски No5Братко, като гледам твоя правопис определено се чудя как имаш смелост да даваш акъл по тази тема. А сигурно нe са само запетайките, нали?
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До майсторски 5е па грешката сие грешка .... признавам си !ама ти зад буквите и думите няма да се научиш да четеш ! Викат му СМИСЪЛ !а иначе заядливковци колкото щеш....
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недейте да публикувате само платени либерални измишльотини. Цяла Северна Америка чупи рекорди от сняг, пак "затопляне" ви е в *** знаете какво. 500 човека климатолози са излезли с петиция в Щатите да се спре с това безумие с "климатичните промени", но и него не го споменавате.
4
1
 
2
 
! Отговори
До майсторски преди 4 години
Значи си написал "образУвателния процес".Ммм,ама ръсиш акъл.И ти ли,си така "образУван"?Може даже и,да си с "вишУ".
3
6
 
5
 
! Отговори
майорски преди 4 години
До Агенция СинхуаХАРП е легенда създадена от Сорс....да мъти главите на простолюдието ....подобни митове са че земята е плоска.... американци не са стъпвали на луната ...или че на Антарктика има извънземни скрити под леда .....когато един човек няма понятие от математика, физика, химия или елементарна биология ...е лесно да го манипулираш с филмчета в Ю-ТУБ .... лошото е че в България такива стават все повече и повече ..което говори за нивото на образувателния процес в страната ...
2
9
 
10
 
! Отговори
Агенция Синхуа преди 4 години
Нещото причинило аномалията в климата се нарича ХАРП. Командва го изкукуригалият дядо с белия перчем, който наскоро нареди на Пентагона да използва биологично оръжие срещу Китай.
1
3
 
9
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Абре айде за мене как да е веке съм с единия крак на оня свят ама за децата и за внуците какво колене и какви войни ги чакат! И това сичкото е понеже климатични промени е нямало няма и няма и да има! Ама айде най накрая да земем да си кажем, поне така под сюрдинка, че май май май има май климатични промени и да земем да направим нещо, че инак бая голям ги чека тия младите! При това и четвъртит!!!