Бившият турски президент Тургут Йозал не е бил отровен

Докладът на съдебната медицина ще е готов идния месец
Обновена: 2 ное 2012 15:00 | 2 ное 2012 14:05, Елка Василева
69
Бившият турски президент Тургут Йозал не е бил отровен
Тургут Йозал. Снимка: архив, Reuters

Управлението по съдебна медицина на Турция опроверга появилата се по-рано информация, че бившият президент Тургут Йозал е бил отровен. Изявление за това направи шефът на управлението Халюк Индже по повод публикация във вестник „Бугюн“, в която се говори за отравяне на бившия турски държавен глава, пише ИТАР-ТАСС.

Позовавайки се на експерти по съдебна медицина, изданието твърди, че във взетите за анализ тъкани от тялото на Тургут Йозал е била открита силно действаща отрова на основата на стрихнина.

Още по темата

„Не мога да си представя как е излязло подобно съобщение. Не сме откривали такова вещество. Докладът от експертизата все още не е изготвен. Ще го изпратим в прокуратурата през следващия месец“, каза Индже.

По думите му неговото ведомство няма право да публикува резултати от експертизи, като това може да направи само прокуратурата, ако сметне това за необходимо.

Синът на бившия турски президент Ахмет Йозал каза за телевизия CNN-Turk, че досега не е получавал никаква официална информация за резултатите от изследването на останките на неговия баща. „Макар че според някои данни, за които научаваме, смятаме, че става дума за отравяне“, каза той.

Тялото на Тургут Йозал беше ексхумирано на 2 октомври по нареждане на главната прокуратура. Той почина през 1993 г. в болница в Анкара вследствие на инфаркт на 65-годишна възраст. По непотвърдени данни Йозал е бил отровен с арсен, смесен в чаша лимонада, която той изпил на прием в българското посолство. Тази версия е стара, но и досега не е потвърдена.

Според някои информации Йозал е бил погребан, без да му бъде направена аутопсия, макар че официалната процедура изисква това, когато става дума за ръководител на страната, особено за действащ президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
Гаргата е една *** ОБРАТНА ТУРСКА РЕЗБА, защо му обръщаш внимание.
56
2
 
1
 
! Отговори
* преди 11 години
Май не сме мързеливи нито едните нито другите . Има някой интерес де си върти търговийката и не го интересува нищо друго .А Тургут Йозал го извадиха 100% за да отвлекат вниманието ни от нещо важно
55
3
 
3
 
! Отговори
* преди 11 години
Ястреба разправя , че защото сме били мързеливи нямало какво да ядем за сравнение някои цени Килограм череши - 7,50 лири килограм баклава - 34 лири килограм мандарини местно производство - 0,65 лири 5 кг. ориз 15 лири 1 кг . слънчоглед местно производство 15 лири 5 кг зехтин местно производство 28 лири 1 дюнер или шавурма - 2 лири 1 кг.сливи - 7,50 лири 1кг. кайсии или праскови -4,50лири И т.н. местните продукти нямат вкус и са скъпи . От което ми идва следният въпрос - Как така ?
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСЛЯМА - религия на болните мозъци !
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гаргата е ТУРСКА ОБРАТНА РЕЗБА. Когато го засърби - излиза от дупката, в която бе натикан.
52
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС КАЗАХА ЧЕ ПАКИСТАНЦИ УБИЛИ ДЪЩЕРЯ СИ ЗАЩОТО ГОВОРИЛА С МОМЧЕ ПРЕД ДОМА ИМ ЗАЛЯЛИ Я С КИСИЛИНА ПО ГЛАВАТА И ТЯ УМРЯЛА ОТ ИЗГАРЯНИЯ ТЕЗИ ИСКАТ ДА СЕ НАРИЧАТ ХОРА И ТО НА 21 ВЕК ***
51
5
 
7
 
! Отговори
до турчетата преди 11 години
32-годишната мюсюлманка Сара Иг (Sara Ege) преби до смърт сина си, защото не успял да рецитира наизуст текста на корана. След това запалила трупа му.По думите на Сара Иг, тя и мъжът й искали синът им да стане хафиз (мюсюлманин, който знае наизуст целия коран).
50
5
 
4
 
! Отговори
до ГАРГАТА преди 11 години
Продължаваш да си пишеш сам на себе си.ГЪЛТАШ ЛИ СИ ЖЪЛТИТЕ ХАПЧЕТА РЕДОВНО, ЧОДЖУМ ? И ДЪВЧЕШ ЛИ ОЩЕ ОТ НЕРЯЗАНОТО, КОЕТО ТИ Е В УСТАТА ?
49
5
 
5
 
! Отговори
Тиквенистанец преди 11 години
Когато Ястреб се появи, форумът почва да изглежда като улица на Газа - хлапета замерват танк Меркава с камъчета. Ама сме си най-умните тикви по света.
48
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
57 -жена ти ще ми разсипе семето утре като ти каже че отива на пазар.ястреба явно отиде да си поплаче затиснат от бремето на спомените:-)
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АААХАХАХАХАХАААААХАХАХААА засрамен Ястреба отиде да си учи репликите...... А ве *** , размазал ви като луда крава тиква АХАХАХАХАХАХАХААААААА КЕ СИ РАЗСИПЕМ ВИНОТО
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
засрамен Ястреба отиде да си учи репликите......
45
2
 
8
 
! Отговори
до Атмаджа преди 11 години
Поздравления брато! С теб трябва да се гордеят не само българските турци, но и българите! Знай, че имаш много фенове! Поздрави от Ескишехир!
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чу ли ме добре бе кухар Ястребински? Че ти плащат жълти стотинки да пишеш в някакъв сайт хубаво! Ама да не стане играчка- плачка ..чаламбаа ? :)))
43
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 11 години
100% е отровен понеже е на половина кюрд
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РадоХААААААААААА:-))))значи затова ястреба има толкова време да пише из българските форуми.Вместо да си учи репликите зер нали мокър от дъжд не се бои какво не му е свикнал на режисьора:-))
41
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яяяя..мелезът Ястреб пак е тук! Нещо много културен си станал аркадаш ? Няма ли да плюеш пак Бълагария, Българите и всичко Българско ? Или кухата ти безродна тиква се сети, че в България за това се полагат пранги ? Уплаши се за колко време се изнамериха *** дето се гавриха в Добрич ли ? Слушай ме сега добре *** - не те знам българин ли си, турчин ли си, платен драскач ли си ! Вмимавай с помията и злобата аркадашлар, защото ако прекалиш пак тоя път ще има пранги и ще станеш мома! Анадък?
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако има някакъв смислен коментар, той е на ястреба. но откъде у нашата тикволандия тиква да проумее какво казва човека. браво
39
3
 
15
 
! Отговори
до Ястреб преди 11 години
Коментар 38 - Много жесток и болезнено унизителен! Ако нещо може да се отъждестви с болезнена плесница по лицето на един българин, вероятно това ще е точно този коментар. Мисля че го написа със съзнателна цел да ни унижиш, но все пак ти благодаря, защото е много точен.
38
6
 
1
 
! Отговори
Радо преди 11 години
После партийният секретар на селото Хасан реши да научиш наизуст "Капитала" по същата метода.Пок не успя.Но остана жив."Докато дишам се надявам" помисли сеи Ястреба и отиде трудовак- строител така да се каже.*** Мустафа се зае да те учи на 4 устава.Различни устави- и ....те различни.с минаването на Капъкуле започна изучаването на турската конституция.Ама с такъв норматив че патките вървяха по членовете така да се каже.Накрая стана актьор в пътуващ тятър и въобще спря да си учиш репликите