В Румъния: Германски тинейдъжри - държани "като роби"

Престъпленията - под прикритието на финансирана от държавата програма
15 фев 2020 08:00, Петя Славова
29
В Румъния: Германски тинейдъжри - държани "като роби"
Снимка: pexels.com

Румънската прокуратура повдигна днес обвинения срещу 14 лица по обвинения в трафик и третиране на германски тийнейджъри "като роби", пише АФП. Престъпленията са били извършени под прикритието на финансирана от държавата програма, насочена към подпомагането на младежите.

Между 2014 и 2019 г. деца на възраст от 12 до 18 години са станали жертви на трафик и са били подложени на "изключително насилие" в център в отдалечен планински район в Северна Румъния, съобщиха от прокуратурата за борба с организираната престъпност (DIICOT).

Разследването е започнало през август и сега е изпратено за разглеждане по обвинение за участие в организирана престъпна група, трафик на деца, лишаване от свобода и пране на пари, съобщава БГНЕС.

Обвинението твърди, че германските граждани и създатели на програмата "Проект Марамуреш" Берт Шуман (на 61 години) и съпругата му Бабет Шуман са в основата на престъпната схема.

Сред обвинените са служител от Агенцията за закрила на детето, който си е затварял очите пред злоупотребите, надзорници на програмата и местни жители, които използвали децата като работници.

По време на претърсването на центъра през 2019 г. в него е имало 20 деца. Според DIICOT, тийнейджърите са имали поведенчески проблеми и идват от "проблемни семейства".

Те са включени в програмата, след като германските власти са ги отнели от семействата им и са ги поверили на "Проект Марамуреш" за рехабилитационна програма, разказват от прокуратурата.

В действителност, обаче, децата са били подложени на строги и брутални методи на така нареченото образование в центъра. Нападение на Ислямска държава в Нигерия, има убити и отвлечени жени и деца

Държани са в условия, които могат да бъдат сравнени с робство, експлоатирани са, като са били принуждавани да работят до физическа работа, която не е била по силите им и ги е довела до пълно изтощение, били са лишавани от храна и свобода.

Средствата, изплащани от германската държава, "се използват предимно за други цели, различни от тези, за които са предназначени".

Миналото лято прокурорите намериха в дома на Берт Шуман 137 000 евро и почти 9 000 евро у един от предполагаемите му съучастници, чийто произход те не можаха да обяснят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 23Ми, явно нещо се е омазало с "copy-paste"?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В отдалечен планински район в Северна Румъния"?Сигурно граф Дракула се е събудил?
23
0
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
А ето един НПО активист! Освен в Норвегия, скандали с неправомерно отнети деца имаше и в Италия. Потърсете с Гугъл Italy foster families scandal
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината в ЕС деца не се отнемат окончателно почти никога, включително от психично болни или осъдени родители. Тези мерки за финансово облагодетелстване обикновено са временни, след това ги връщат без никаква полза и всичко си продължава по старому. Дори е трудно да се намери място за временно поставено под закрила дете, домовете и съществуващите приемни семейства обикновено са пълни и за място се чака.
21
0
 
15
 
! Отговори
??? преди 4 години
Нападение на Ислямска държава в Нигерия, има убити и отвлечени жени и деца?!?!?!Що за неграмотници беее... ?
20
0
 
17
 
! Отговори
Всички преди 4 години
Програми и проекти на НПОта в Европа и България,имат за цел лесно финансово облагодетелстване.Децата са само средство.
19
2
 
15
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Това е лагер за наркомани. Закарали са ги в Румъния за да не могат да си намерят доставчици и да останат гарантирано чисти по време на програмата.Трудотерапията също е много полезна за такива oтpeпси,!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е, че отнемането на деца се превръща в европейска практика. После ги дават на НПО или на приемни семейства и това еничарство се превръща в доходен бизнес. Такива организации получават пари от държавите по закон за всяко отнето дете. В България също е на път да се въведе подобна практика.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това всъщност ми прилича на американски възпитателен лагер. Има такива в САЩ, в които военни обучават тийнейджъри с лошо поведение като в казармата, учат под надзор, работят и т.н. Има и такива лагери за отслабване. Но децата не са отнети, прави се със съгласието на родителите и някои са там по собствно желание, обикновено са и срещу заплащане. Има и такива шоута по телевизията. Всъщност новината за Румъния е и много стара.
16
4
 
5
 
! Отговори
:-) преди 4 години
А така! Децата са били отнети от родителите им от социалните служби в Германия. После са дадени на двойка германски пенсионери в Румъния за превъзпитание.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Такава работа не може да струва много, сигурно са на минимална заплата всичките."----Не, за такъв "труд" те трябва да плащат, а не на тях!
14
2
 
12
 
! Отговори
истината се крие преди 4 години
Предполагам. че нещата стоят малко по-различно.Германия има сключени договори с редица държави, включително България, да приемат в свои селища сравнително далеч от големи градове младежи с рецидивиращи престъпления. Целта се младежите да бъдат поставени в трудни условия а оцеляване, да им се изградят трудови навици и така да бъдат превъзпитани. Към тях се зачислява лице за контакт, владеещо немски. В нашия край имахме също, сред тях младо момиче, което обвини невинен в изнасилване.
13
2
 
12
 
! Отговори
Ко преди 4 години
Думата р.е.д.а.к.ц.ия е цензурирана в тоя сайт. Каква свобода на словото само има в Тиквуния?
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За този проблем се писа още преди 2години,нещата не стоят точно така.Децата са били с проблемно поведение,някой за замесени с престъпления и наркотици,трудно са им намирали приемни семейства в Германия.Целта е били с труд и дисциплина да влезат в правилата път и затова са работели при семейства развиващи земеделие и животновъдство!Явно някой джендъртчета са се оплакали и сега тези които са искали им помогнат ,ще лежат в затвора!
11
3
 
11
 
! Отговори
Алфабета преди 4 години
Некадърен превод без редакция. НПО=фашизъм. Те са вирус живеещ на гърба на другите. Никаква полза от тях. Кога ще се забранят, както и комунизмът?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От статията не става ясно кой ще се заеме с превъзпитаването на спасените деца.Дали има желаещи, защото от статията става ясно, че става въпрос за проявена крайна асоциалност в много ранна възраст. Може би тези случаи са били в по-нормални групи на деца без родители от които са отпаднали и връщането им е нежелано.Много добре звучи да си в ролята на спасител, но това не е решение на проблема или поне статията не го адресира.
9
0
 
13
 
! Отговори
дрога преди 4 години
до ddd.Колега жените могат да вършат много неща едновременно, като да пишат по две статии едновременно.Това е доказателството. Пълни глупости
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечер им разказвали приказки за Дракула и ги плашели,че ще учат в една паралелка с деца от Шакер махала в България!
7
1
 
3
 
! Отговори
Менто преди 4 години
??????? да друсат се яко, като друсан кебап по черен път, какво друго да правят с безсмисления си животец .!.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей затова НПО не трябва да се бъркат в тия неща.Регистрира някакъв тарикат такава организация под възвишен лозунг.Взима финансиране чрез корумпиран чиновник.После развива дейност нейде по дяволите с изпълнители кой знае кой.Взели германчета и ги изпратели в някакво румънско село да ги превъзпитават румънски селяни.Не на ИК, не на Сачева!Не на БХК!