Главният прокурор на Хърватия се оказа масон, хвърли оставка

Членството му не било повлияло на работата му, твърди Йеленич
20 фев 2020 09:24, Елка Василева
38
Главният прокурор на Хърватия се оказа масон, хвърли оставка
Снимка: архив, БГНЕС

Главният прокурор на Хърватия Дражен Йеленич подаде оставка под натиск, оказан от премиера Андрей Пленкович, след като публично призна, че е масон, предаде Франс прес.

В прощално изявление Йеленич декларира, че членството му в разрешена от закона организация по никакъв начин не е повлияло на работата му на обвинител номер 1 на Хърватия.

От своя страна премиерът Пленкович призна, че няма нищо незаконно в това, че Йеленич е масон, но все пак било трудно той да продължи да е на тази длъжност. И че правителството щяло да го уволни, ако той не се беше оттеглил сам.

В Хърватия главният прокурор се избира от парламента по предложение на правителството и може да бъде отстраняван от поста при определени нарушения или несправяне с работата. Това пак е прерогатив на парламента и може да стане по предложение на правителството, посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е на добре за европолитиката.Вземат ли да се гонят масоните от правителствата,идват националистите.Идват сериозни времена.Ако ЕС се разпадне.С букварите на Маркс и Енгелс,в това число и Ленин ще си палите печките.А после какво ще е ,един бог знае само.Но не е на добре.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посрaнитe хърватски гейове са нищо повече от една колония-пристанище на немците.
18
4
 
3
 
! Отговори
Капище отвсякъде преди 4 години
Левски може да е бил масон,или най-малкото си е имал работа с много масони.Парите и пълномощията за първата му обиколка са от "Млада България" - промасонска организация ръководена от Иван Касабов. Тайната му организация копира методите и структурата на карбонарите. Прави тайна организация но не я предава на масоните и това е причината да бъде елиминиран. След смъртта му пак е обсебен от масоните - паметникът му в София е масонско капище отвсякъде.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свалете ръцете от Левски, масони! Ах! Колко противни са ваште фасони: С кореми дебели и мазни усмивки, и с чаши в ръката. О! Колко сте низши!И толкоз сте тайни, че всички ви знаят. Борци сте за слава, това ни е ясно! Вий, клоуни бездушни, комици гротескни, бездарни, безплодни, крадци на идеи!Изтрийте си лигите! О, мекотели! От гнyc даже плужека се разтрепери! Ах! Колко сте жалки, суетни тъпaци, ***, лизaчи и лицемери!
16
0
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Написах истината за масоните, а именно, че:*покланят се на на Луцифер*искат да унищожат всички държави и да обезличат всички народиИ веднага ми изтриха всички коментари, че ме и блокираха даже!Обаче Истината не може да бъде изтрита, нито блокирана!Да видим колко време ще остане това съобщение тук, засичам.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18 В Бг е малко...Да, СърГей, Сертов, прокурор Джамбазов от Ямбол, а тоя от ДАНС беше нещо, като валяк, комбайн ..
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бг е малко по-различно.Тук всичко е подчинено на ДС, чрез зависимости.Избират Мин. Председател, шеф на ДАНС, зам. гл. Прокурор ге.йове и ги държат в шах.Вкарват те лично или детето ти в някаква беля и те карат да избираш или да да слушаш или съд и т.н. Една бивша барета с нехристиянска религия и съветник в ДАНС, ако получеше мокра поръчка, първо те изкарва шпионин и какъв ли не и след това, заблудените служби те разстрелват показно в София Център.
13
1
 
9
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
И преди 10.09 половината ДС бяха масони...яла съм им попарата(дървото) И на 6то РПУ евреин беше шеф
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България всички на ключови места са масони, но това е повод за гордост. Сите престъпници, крадци, калинки, мутри са масони. В Бълария има нов клон на масонството-МУТРОМАСОНСТВО
11
2
 
20
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
A колко са масоните у нас...в "нашето" правителство и партии?
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно..Колко игри си играят хората-и края е един за всички...Империи,системи,цивилизациии - Матрицата играе игри с нас,а хората не се усещат,правят се на богове..Утре ще забравим и тази "новина"..
9
0
 
30
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Ти да видиш... Нашите са масони бандити, ама няма оставки.
8
1
 
32
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Па в България посочете един от тия, който да не е масон или илюминат - бизнес, право, управление на държавата - масон до масона, илюминат до илюмината, евреин до евреина. После що българите били бедни, чезнели, мигрирали.... Организъм, който е толерантен към *** много бързо умира.
7
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И бившият главен прокурор на България Цацаров е масон, това не смущаваше никого.
6
2
 
13
 
! Отговори
че то тогава преди 4 години
половината ни прависти са за оставка. Още отпреди 9-ти висшите рангове в съдебната система са заети от братя, което не е непременно лошо.
5
2
 
19
 
! Отговори
турчина преди 4 години
ощели имате съмнения кой управлява света...?
4
4
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Масоните са едни пълни и не говори добре за хърватите, че не са го разпознали навреме.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Стенли Кубрик преди доста време се опита да ви покаже кой ни управлява, но го убиха. Хората все още си мислят, че култовете и тайните организации са само в главите на конспираторите. За справка вижте откриването на тунела в Швейцария и ми кажете какъв е този ритуал? . Eyes wide shut
2
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главния прокурор на България Иван Гешев е достоен българин европеец и честен родолюбец, евроатлантик!
1
6
 
16
 
! Отговори
Нашиот преди 4 години
па е бандит...