Негодни гуми и акумулатори продавани като нови в Гърция

Полицията предупреждава за опасност за живота на пътниците
9 фев 2021 14:38, Елка Василева
22
 Негодни гуми и акумулатори продавани като нови в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция продават като нови автомобилни гуми и акумулатори с изтекъл срок и преправена маркировка. Полицията предупреждава за опасност за живота на пътниците. Медиите пуснаха информация за оригиналната маркировка за различните марки автомобилни гуми, предаде БНР.

При пътни произшествия полицията установи много случаи на поставени нови автомобилни гуми, които са с изтекъл срок на годност. Това е много опасно за водачите, предупреждават полицаите.

А от Съюза на потребителите също информират, че са постъпили много оплаквания от шофьори, които са закупили и платили нови автомобилни гуми с преправена година на производство.

Разследване на медиите разкри, че при закриване на много от магазините за автомобилни гуми собствениците ги продават на по-ниска цена на автосервизи. Точно там са поправяли маркирането на гумите и ги продават за нови.

Специалистите препоръчват при покупка да се обърне специално внимание на цената. "Евтини нови гуми няма", категорични са хората от автомобилния бизнес.

Случаите са толкова много, че гръцките медии публикуват снимки и оценки на нови гуми и каква трябва да е маркировката на тях в зависимост от марката.

По същия начин може клиентът да бъде подведен и при закупуване на акумулатор, обръщат внимание специалистите в Гърция.

Загубите за бюджета възлизат на около 50 милиона евро годишно, но акцентът е върху риска за хората в автомобила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако дълбочината на грайфера играеше единствена роля в качеството на гумата... чакай, че се сетих, ония от Формула 1 са балами и карат с нула грайфер на сухо. Така, да им е по-кофти живота. Даже по-*** карат с мека смеска, щото им липсват приятелите от бокса и да ги видят 20 минути по-рано.Иначе супер - чета някакъв от 2015-та карал с едни и същи гуми. Явно от пластмаса, че да се износва по-малко. А и той едва ли прави 50км на седмица... Дано поне до 2030-та да го изкарат.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дръжки от грозде, а?Хакумуляторя си има гаранция. Купувам от ония на по 5 години. Ич не ме е еня стар ли е, нов ли е - ако спре ми го сменят. До сега не е имало дертове, освен един дето го убих с разреждане, но... познайте... смениха ми го с нов.Гумите си имат ДОТ. Елементарен. Като пише че е произведена преди 1 година, а като натиснеш с нокът - не потъва, значи има нещо гнило, беж от там. Просто си личи по материала ако гумата е нова или е на 3 години. Трябва да си бая бос да се вържеш.
19
1
 
12
 
! Отговори
Молла Хасан преди 3 години
Голяма новина, че в Гърция се продавали стари гуми и акумулатори- тук в Ганьовистан тези аксесоари се предават в наследство от баща на син...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лошото е , че тук и скъпо да платиш гуми пак може да се окажат менте
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста адвокати на измамниците ...готови да карат с гуми с изтекъл срок на годност , със слаби акумулатори ...и за какво сте готови да оправдавате тези мошеници, като се "изхвърляте" с "професионалните" си познания за същността на темата???Е ,ми не се оплаквайте тогава ,че ви пробутват скъпо сирене с палмово масло и сухо мляко ,чеи малко мас ..за"грайфери"..типични *** разбирачи вместо да кажат НЕ на измамата
16
4
 
1
 
! Отговори
как па да нЕма преди 3 години
До Анонимен 15Напротив, джиткам си с такива!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До как па да нЕмаДемек това не са гуми.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родните,, разбирачи" не виждат проблем да карат с едни гуми докато не се разпадат. Това е разбираемо, пара нЕма ама друго си е да купиш 10 годишно БМВ, Ауди... модел кошница което не можеш да поддържаш правилно а гумите са вечни според тях. Някои от най големите производители на гуми като Гудиър и Континента дават срок на годност 10 години, Милен 6 год. А разни китайски т. н тип джапанки с които масово карат,, разбирачите" Божа работа.
13
0
 
5
 
! Отговори
как па да нЕма преди 3 години
"Евтини нови гуми няма", категорични са хората от автомобилния бизнес.-ИМА евтини НОВИ гуми, но са китайски.
12
1
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
А тук в Тикволандия продават гуми с ДОТ завършващ на 22 и акумулатори с ядрен заряд и на никой това не му прави впечатление, защото просто е нормално, както и да те управляват мутри!
11
2
 
5
 
! Отговори
Хан Аспатух преди 3 години
Тези гърци ще се окажат по -големи измамници и от българите.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как може да се разбере, че е преправена маркировката ?
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си маркировка на гумите коя година кой месец са произведени всеки уважаващ себе си шофьор го знае
8
6
 
4
 
! Отговори
До 6-ти преди 3 години
Изсъхнала кал имаш в ушите, едни свестни гуми на 4 години им няма нищо , освен ако не влизаш в завойте "на метла" и не паркираш в пустинята. В момента задните гуми на колата ми са заводските от края на 2015-та , със над 160 км и имат 2-3мм шарка.
7
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 3 години
До HandelЗадните гуми на колата ми са започнали 11-та година...............но не изглеждат като засъхнала кал, що така?!
6
9
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До до 1Гумите имат 4 години годност. След тези 4 години малко по малко гумата започва да се напуква. На 7 години гумата страничните стени на гумата изглеждат като изсъхнала и напукана от горещината кал.
5
0
 
13
 
! Отговори
слаб акумулатор преди 3 години
До Анонимен 3И все пак акумулаторът с какво застрашава живота на пътниците?
4
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
А в България никога не (пропускат да) преправят маркировката по гумите. НИКОГА...
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доо 1- С ИЗМАМАТА ..малко ли ти се вижда ,в мазето имам един 20 годишен акумулатор да ти го продам за 50 лв ? Мислиш ,че негоден акумулатор на може да е причина за ПТП ?Контактуваш с извънземни или другите ги имаш за нищо ..ама все пак питай някой читав автомонтьор до какво може да доведе неизправен акумулатор
2
2
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Най-смешното е когато *** пишат за нещо от което си нямат хал хабер. За гумите има резон, но и там има редица условия за да бъде прието, че една гума е стара и негодна.