Ще променим ли позицията си за СР Македония след изказването на Байдън?

Установяват се пречките, които са са спънка за членството ѝ в ЕС
Обновена: 6 окт 2021 10:23 | 6 окт 2021 10:09, Анисия Иванова
63

РС Македония гледа с оптимизъм към ЕС след думите на Байдън, каза македонският журналист Йовица Пауновски в ефира на "България сутрин".

Американският президент Джо Байдън се застъпи пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за продължаване на процеса по присъединяване на страните от Западните Балкани към ЕС. Днес предстои разговор за присъединяването на шестте балкански страни към ЕС.

Още по темата

"Очакванията са свързани с оптимизъм, от една страна. От друга страна, се установяват и проблемите, които са на пътя на Северна Македония относно членството ѝ в ЕС", каза Пауновски.

Президентът на РСМ Стево Пендаровски е разговарял с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис относно Европейския съюз. Целта му е била да намери начин да лобира относно започването на преговори за Албания, обясни журналистът.

Настроенията в обществото относно Договора за добросъседство, подписан с България през 2018 година, са по-скоро позитивни. Нагласите са свързани с това той да помогне да се премахне бариерата, която стои пред РСМ за членството ѝ в ЕС, отбеляза Йовица Пауновски пред Bulgaria ON AIR.

"Вчера беше обсъдено, че подписаните договори с България и Гърция трябва да бъдат претекст за следващо сработване между страните в различните сектори", коментира македонският журналист.

А на въпрос очаква ли Северна Македония промяна в позицията на България след изказването на Байдън, Пауновски изтъкна, че определено има оптимизъм, че нещо може да се промени. По думите му македонските власти са обсъждали, че очакват ясни указания от българската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
29
 
6
 
! Отговори
Като не слушате.... преди 2 години
БАЙДЪН ИМА ХИЛЯДИ НАЧИНИ ДА ВИ НАКАРА ДА ГО СЛУШАТЕ./...особенно въшкари в криза и безпътица , като вас../.МНОГО Е КОФТИ ДА СЕ ОПИТВАШ ДА БЪРКАШ С ПРЪЧКА В *** НА СЛОНА....
54
3
 
15
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Начи Ал.Македонски,ке стане Ал.Тракийски.
53
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците фалшифицират историята.Създават безмислено напрежение. Искат да са част от Евро съюзa. Та те са диагностицирани лъжци по природа. Лъжлива *** ще може ли да се нарече пълноправен член на Евросъюза? Направо е смешно дори да се помисли. Какво общо има алцхаймера от САЩ с това никой не може да каже. Може би не си изпълняваме нормите към САЩ, баце остана без позиции, може би това е намек от краварите към нашето правителство?
52
1
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Нали ги пуснахме македонците в НАТО? Да си ги яхат САЩ както им е на сърце, да им продават американско оръжие (като на нас). Би трябвало да им е все едно дали са в ЕС или не.
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуфялата деменция разрушава САЩ ,сега менторите зад него хвърлят око и на Източна Европа !Не гласувайте за партии,които имат идеологията на Байдън,това ще е непоправимо за България!
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 Анонимен Всеки който си мисли, че Байдън може да намери България и СК на картата е психично болен.. . . . . . Не още по просто е накарайте го да повтори страните, не трябва даже карта!
49
8
 
6
 
! Отговори
КИРО ПЕТКОВ И АСЕН.. преди 2 години
Да кажат-с ляв или с десен завой ще гласуват за РСМАКЕДОНИЯ.... РАДЕВ ИЗПЪЛНЯВА
48
1
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Отдавна сме изпратили ясни указания.Остава да ги изпълните.
47
0
 
27
 
! Отговори
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА преди 2 години
Тръмп има каза, че такава държава няма..
46
0
 
38
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
ако ще абрахам Линкълн да стане от гроба и да настоява за приемането на българомразците , съброманските помаци от Скопие .няма да стане докато не променят политиката си !
45
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, деменцията щракнала с пръсти и ние ще хукнем презглава да изпълняваме прищевките й. Защо да го правим, като утре няма да помни какво ни е наредила. Ако македонците разчитат на това, значи са много зле.
44
2
 
30
 
! Отговори
Моля преди 2 години
Какъв е този Бай гън и откъде накъде ще се прави на македонец?
43
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този дърттак от къде на къде ще казва на ЕС кой да приема и кой не. Целта му е да ги вкара като троянски коне и писле да извива ръцете на ЕС при взимане на решения.
42
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който си мисли, че Байдън може да намери България и СК на картата е психично болен.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 Искаш не искаш,истината е такава,братя сме по кръв...
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ко ми пука за макетата след като ние тук в БГ сме жив зян
39
3
 
21
 
! Отговори
аз преди 2 години
И тук ще пиша Македония в ЕС - друг път
38
4
 
24
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
И кой 50 години не го интересува какво става с българите в РСМ.И кой измисли и подписа калпавия договор 2017 година.И кой допусна македонска партия в БГ да агитира за малцинство па и да ни съди в Европа.Всичко това го направиха продажни българи слуги на чужда държава.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живко е абсолютно прав в БГ българите сме в немилост вече 30 години
36
4
 
38
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Груба грешка, че ги признахме, добре беше сърбулята да им спретнат една кървава баня, да видат кой кум, кой сват, кой на булката брат. Сега нямаше да има никакви проблеми. Ние спряхме сърбите, като им заявихме, че до 10 часа ще влезем в Ниш, сега тъпите братчеди правят парчета