Ковачевски за изрязаната снимка: Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск

Той имал "обикновена комуникация" с българския премиер
21 фев 2022 13:53, Нели Христова
45
Ковачевски за изрязаната снимка:  Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск
Снимка: Facebook

Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск и очаквам да продължим с успешната комуникация с Република България. Това каза македонският премиер Димитър Ковачевски по повод публикуваната от българския министър-председател Кирил Петков снимка, на която Ковачевски беше изрязан от кадъра с американския държавен секретар Антъни Блинкен, предаде БГНЕС.Според Ковачевски по време на форума в Мюнхен с Кирил Петков е имал "обикновена комуникация".

"Вчера пресслужбата на българския премиер даде информация за случилото се /публикуваната снимка - бел.ред./. Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск", каза още той.

Димитър Ковачевски подчерта, че "преговорите с България се водят съгласно европейските ценности и спазването на достойнството на двете държави".

"Нашият парламент прие резолюция по този въпрос, където са определени рамките на нашия преговорен процес. Външният министър Буяр Османи редовно информира за състоянието на преговорите. Аз и Кирил Петков редовно публикуваме всички подробности за водените преговори", каза още македонският министър-председател по повод настояването на лидера на опозицията Християн Мицкоски властите в Скопие да искат реципрочност по отношение на искането на София българите да бъдат вписани в конституцията на РСМ.

В петък вечерта Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея. Това предизвика множество реакции в македонското общество, а опозицията поиска и официална реакция от Ковачевски.

По време на визитата си днес в Кочани Ковачевски каза, че "РСМ има нужда от лидерство и парламентарните избори в страната ще се проведат през 2024 година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Милев преди 2 години
Баш си е нарочно - нашият е искал да се изфука / ?! / ,че има снимка с американеца и "ръц" с ножицата ... Момчешка му работа,не на пръв министър ! Жалко - това момче,където и да отиде,с каквото и да се захв ане ,все такива едни ги върши,да се чуди човек откъде взема толкова енергия да прави гаф след гаф ?! Слез Божке от небето,отвори си тефтерите,при бери си неможещите ...Как не можаха машинките да изберат някой знаещ и можещ ?!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото нали наш просто Киро най-обича да се хвали, а с макето наоколо хвалбата не върви много. То като с язовира, пред пълен язовир какво да се снимам, я да го източа първо. Колко е елементарен горкия, ама каквито избирателите, такъв и избранника.
29
1
 
3
 
! Отговори
Вече преди 2 години
Ще се казва Кирчо Резачев !
28
1
 
6
 
! Отговори
Кирчо върши преди 2 години
Гаф след гаф ! Абе Груйо, или се снимай насаме с Блинкен, или публикувай общата снимка на тримата ! Пууу, аман вече от келешките му изпълнения !
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно така ги учат в Харвард.
26
2
 
8
 
! Отговори
Упа преди 2 години
Кирчо ножица :)))
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гавра!
24
1
 
13
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Не знам, Ленчето ли е зле, пиар-ът сам ли си го мъчи, *** тоя човек успя да стане противен на много хора с елементарни изцепки. В личен план, не мисля че е кофти човек, даже напротив, но няма тoпките за това, с което се зае или го натовариха. Досега никакъв конкретен резултат, а народът това иска - да усети промяна, контрол над ситуацията. Както и герб хептен не са оферта, виждам, за съжаление, само възход на популистите и oткачaлките...
23
1
 
3
 
! Отговори
Винету преди 2 години
Ами сега
22
1
 
18
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
Нашето Кире вече става безинтересно с плиткоумните си гафове.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От както Бойко Борисов не е на власт цените в цял свят тръгнаха нагоре. Не само в България!!
20
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладувах за ПП и Радев!! И пак ще гласувам за тях!! Важното е че те свалиха мафията ГЕРБ-ДПС и диктатора Борисов от власт!! Днес се живее много по-добре!
19
6
 
20
 
! Отговори
Г-н Спрънджев преди 2 години
До всички гласували за Кире Просто: кофти ли ви е? Яко кеф ли е да гласуваш за Кире и да получиш още цяла тумба корумпета? Какво е усещането да избереш некадърници и то по-големи от предишните? Та пак да питам: Кофти ли ви е?
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Ковачевски, може ли да си толкова заблуден или така ти казаха да замажеш гафа на нашия?! Той те "исече" от фотографията, а ти "ВИКАШ" че било НЕумишлен пропуск! Или нещо има между вас двамката??? Или този в средата пак ви сватосва пда се помИрите???
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е защо Петков се е снимал с Ковачевски та после да трябва да се изрязва снимката. Като искаш снимка само с американеца направи си отделно само с него. Може да е ответно действие за унижението при посещението на Петков в Скопие където беше посрещнат от външния министър.
16
0
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Това е отговора на вашето заминаване за "спешни срещи" в Брюксел в деня на честването на Гоце Делчев. Уж полиция, а махнахте полицаите и пуснахте ултрасите да режат знамената от нашите венци. Каквото повикало - такова се обадило (стара македонска поговорка)!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Бойко Борисов се снимаше със всички!! По 3 пъти!! Той е истински политик и държавник!!
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо се вдига толкова шум, за няма нищо. Ами Кирчо, както иска, така ще си публикува снимката.. Защо трябва да се издребнява толкова. Смехории.
13
0
 
6
 
! Отговори
Ковачев,тебе няма преди 2 години
нужда да те изрязват.Но има нужда да се изрязва политиката на пасквилната ви грандоманска държавица.
12
1
 
3
 
! Отговори
паф преди 2 години
без да иска те отрязал с ножицата