Куриоз на Халкидики – повече туристи, по-малко приходи

Чуждестранни собственици на жилища ги дават нелегално под наем
5 авг 2024 20:25, Елка Василева
74
Куриоз на Халкидики – повече туристи, по-малко приходи
Снимка: архив, БГНЕС

Хотелиерите на Халкидики се оплакват, че собствениците на жилища от балканските страни ги отдават нелегално под наем.

Туристите на Халкидики са много повече от миналата година, а приходите са с 30% по-малко.Това съобщи председателят на търговската камара в региона Янис Куфидис, предаде кореспондентът на БНР.

Закупените жилища в Халкидики от граждани на съседните балкански страни се отдават нелегално под наем, без да се плащат данъци. Туристите също предпочитат този начин за наем, което е по-евтино. Така се достигна до повече туристи - по-малко приходи, каза Куфидис.

Властите дори и да установят нарушение при наемане, туристите заявяват, че са роднини на собствениците и не плащат наем. От тази схема губи държавата от неплатени данъци, а също и гърците, които отдават стаи под наем.

При заведенията за хранене - таверни и ресторанти, също има значителен спад на оборота, отчита от Халкидики. Цените са покачени в сравнение с миналата година и се получи отлив на клиенти.

Туристите са с ограничени възможности и това намали приходите на работещите в туристическия сектор, оплакват се от Халкидики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
18
 
6
 
! Отговори
До хохохо преди 1 месец
Не е вярно че в Турция е станало толкова скъпо, миналата година бяхме в Белек и хотела ни беше 4650лв, за 7 дена, тази година резервирахме същия хотел и беше 4980лв т.е. увеличението и минимално. Има голямо увеличение само на ултра луксозните хотели, но те и преди си бяха от 20 000лв нагоре, сега дали са 20 или 40000 все тая така или иначе няма да ходим в тях.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крият приход
44
2
 
18
 
! Отговори
Хохохо преди 1 месец
Там ходят предимно българи и румънци, по-бедните и средна класа. От тази година и същия клас турци, тъй като цените в Турция станаха 2 и 3 пъти по скъпи от Гърция.
43
5
 
18
 
! Отговори
Общ работник преди 1 месец
Най-голямата им грешка беше, че си промениха законите и позволиха на *** да купува имоти без проблем. А *** е известен, че като изкупи една брегова ивица, полага неимоверни усилия да я застрои от край до край. Справка - Бургас - Свети Влас. Още няколко години и ще имаме топла връзка между двете посочени населени места.
42
5
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 месец
Като си взехте вилата до Албена кво ядохте - от хладилната чанта и лютеницата ли? Или оставихте 2000 евро като ние, дето ходим в Гърция?
41
18
 
14
 
! Отговори
555 преди 1 месец
Те Гърците какво очакват, кой с много пари ще иде там. Там отиват хората които искат с 2000 евра да изкарат цяла седмица и то семейно, ако имаха повече нямаше да ходят там а на по хубави места като Испания, Турция, Франция и т.н. Да са благодарни, че и толкова има
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямам пари за море
39
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накрая маляките ще си прецакат туризма по модела на българските "бизнесмени". От алчност.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До САЙМЪН ЦИПИСТи не си грък, а най обикновен гръкоман-предател!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ходете да им правите оборот на гръкоманите пак.
36
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целия запад е в криза от години . Няма как да има печалби . Бъфет продава американски акции и държи пари в брой или купува краткосрочни облигации (явно очаква срив) Дори биткойна падна . Западния кораб потъва вода ще има за всички които са в членство .
35
25
 
2
 
! Отговори
САЙМЪН ЦИПИС преди 1 месец
ГЪРЦИЯ НЕ Е БИЛГАРИЯ...ГЪРЦИТЕ НЕ СМЕ БЪЛГАРИ...ПРИ ПОКУПКАТА НА ИМОТ НА ГРЪЦКА СВЕЩЕННА ЗЕМЯ = В МАЙКА ЕЛЛАДА---ИМА ИЗРИЧНА КЛАУЗА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТДАВА ЗА БИЗНЕС..ВСЕКИ КУПУВАЧ ГО ЗНАЕ ТОВА !!..И СЕГА ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ ВИ КОНФИСКУВА АПАРТАМЕНТИТЕ , --- ВИЕ СТЕ НАРУШИТЕЛИ НА ГРЪЦКИТЕ ЗАКОНИ....НЯМА ДА СЪСИПЕТЕ БИЗНЕА НА НАС ЕЛЛИНИТЕ , НЯКАКВИ ТАТАРИ ОТ БАЛКАНА.
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърците вдигнаха яко цените, обаче свалиха и качеството. Прекарване, за което преди години сме давали 1000 евро, сега не можем да го постигнем и срещу 3000 евро. Ами мерси, намираме други варианти.
33
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналата седмица бяхме 6 нощувки на къщата на приятел в Гърция. Шест възрастни и едно дете срещу нула евро. Авантакис.
32
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еха да ги видиш ти гърците за данъците се притеснили. Аз от години ходя само в Гърция от толкова заведения и много от магазините където съм бил една касова бележка несъм видял всичко се пише на листчета. Днес ходих до един манастир като си купих свети ми даде попа касова бележка. И си викам в БГ и най смотаната кръчма е към НАП вързана, църквата не съществува в държавата, при гърците наобратно.
31
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взехме си вила в село Рогачево ( на една плюнка разстояние от Албена ) 6 човека. С басейн и барбекю за 5 дни. Не съм си изкарвал по - добре никога. Тия гърци могат да ме хванат за дедовия. Плажа на Албена е най - добрия в България - чист, широк, ситен пясък.
30
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Съседи разбирай предимно ***, еми Гай Баний тъй прави малякис, конда прайм - мантал'тет
29
0
 
2
 
! Отговори
Бат Ваню преди 1 месец
До До туристЩе очакваме репортаж.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най точния коментар е 31.
27
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Концесионер на плаж в Гърция кълне друг:- Дано ти дойдат три автобуса българи с хладилни чанти! Дано!