Али Ахмети към македонците: Българите ще ви погълнат

Днес е 23-ата годишнина от подписването на Охридския рамков договор
13 авг 2024 16:20, Нели Христова
58
Али Ахмети към македонците: Българите ще ви погълнат
Снимка: БГНЕС

"Македонците като нация могат да напреднат само в добра комуникация, хармония и отношения с албанците. Иначе ще бъдат погълнати от сърби, българи и гърци."

Това заяви лидерът на Демократичният съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети на 23-ата годишнина от подписването на Охридския рамков договор, предаде БГНЕС.

Ахмети каза, че "собствеността на държавата, каквато се е смятала през 90-те години, трябва да бъде забравена", защото "заедно сме собственици и заедно сме господари и на доброто, и на злото".

"И това не ви го казвам само тук, казах го на всички политически представители на македонската общност. Само с нас, със съдействие и общ живот, македонците могат да запазят своята история, своята национална идентичност, иначе са обречени да не съществуват. И така, нека това да бъде отбелязването на 23-та годишнина от Охридския мирен договор, който има особена заслуга за това, че тази държава не беше разделена, не се разцепи, защото не прие Армията за национално освобождение /АОК/, а прие пълно споразумение между двете общности и малките общности в техните райони, където живеят. Затова ние го защитаваме, борим се този договор да не бъде нито нарушаван, нито заплашван, защото той е спасение за албанците и македонците като двете най-големи общности“, каза още Ахмети.

Със специално събитие ДСИ и коалиция Европейски фронт отбелязаха днес деня, в който преди 23 години е подписан Рамковият договор.

Паралелно с честването правителството на Северна Македония проведе тържествено заседание, на което се изказаха министър-председателят Християн Мицкоски и първият вицепремиер Изет Меджити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много пъти съм споделял в коментарите на дядовците ми (лека им пръст) участници в Балканската и първата световна война за македонците.Макетата са участвали като опълченци към българската войска.Не са участвали във военни действия и са били помощен персонал.Накичени като кърсердали с оръжие брадясали с дълги коси са били грозна гледка.Та дядо ми многократно е чувал от тях.Вие ни освободиа и после ни управиа оти сме един народ.Имали са напредвид високия стандарт на българите спрямо македонците.
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве , кога Македония ще влезе в НАТО и ЕС , за да плаща такси , и да тегли ЗАЕМИ за НАТО , като нас ?Нека и те да видят , как се живее със заплата от 600-800 леА , и пенсии , от по 540 леА .
32
2
 
35
 
! Отговори
РВ преди 1 месец
Фиромците като не искат да са част от християнска европейска България, ще са част от мюсюлманска Албания и това заслужават. Този път няма да ги спасяваме обаче.
31
1
 
2
 
! Отговори
*** преди 1 месец
Айде, нека е свирня
30
4
 
20
 
! Отговори
Да, де бай Али преди 1 месец
Само дето ти не си нито сърбин, нито българин, нито македонец - ти си си обикновен шиптър, който трябва някак си да оправдае факта, че в Северна Македония ( държавата) отдавна вече преобладава етническото албанското население с над 87%.Е, какво има да се поглъща по-точно?13% друго население, от които половината с български паспорти.Иначе за 10 години центърът на Скопие се превърна в декор на филма Астерикс на Олимпийските игри, обаче живата *** пак си е албанска.
29
0
 
29
 
! Отговори
художника преди 1 месец
Във времето е доказано: Колкото по-глупав е човек, толкова по-голямо самочувствие има.
28
2
 
26
 
! Отговори
28 преди 1 месец
Да се изкажа и аз ... не ги искам макетата!! Нито тях, нито земята йм!! Съвсем ще го закъсаме ако и те цъфнат при нас, но за щастие такава опасност няма.
27
6
 
21
 
! Отговори
истина преди 1 месец
че то македонците са българи живеещи в македонска област и на кратко се наричат македонци, както наричаме шопите тези които живеят в София или боляри, тези които живеят във Велико Търново и около него.... естествения процес е македония да стане област в България, дори ако трябва да съм честен част от Албания и северна Гърция трябва да са част от България.
26
3
 
21
 
! Отговори
Накратко : преди 1 месец
Без БЮРМ в ЕС!
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До И кой?Никой не ги иска , няма да има бомба , те си плямпат , но никой не им обръща внимание !България и ЕС могат и без РС Македония !
24
5
 
23
 
! Отговори
gjcsrt преди 1 месец
Тоя па чалмар се иЗа.кал през човката!!! Македония винаги е била населявана от БЪЛГАРИ до 1913 година!! След това започва кражбата на земи от сърбелите и гърчолята, след МЕЖДУсъюзническата се започва масово избиване на българи-дори ГЕНОЦИД над българското население!!! След това *** довършват започнатото с измислянето на "македонски" език...така че да ви кажа на всички путлерофили, албанци, сърбежи и гърчоля-КОЕТО Е БИЛО, ПАК ЩЕ БЪДЕ!!! Македония ще бъде наша,без значение дали ви харесва!
23
2
 
7
 
! Отговори
Точно това преди 1 месец
До Ахмети...Им казва в прав текст този Ахмети!
22
2
 
34
 
! Отговори
Пак припомням преди 1 месец
Какво отговори преди поне 10-ина години възрастен албанец на въпроса "Имате ли проблеми с местните християни?", пред ТВ-репортер, предаващ пряко от Тетово: "Докато бяха българи нямахме проблеми, откакто станаха македонци имаме проблеми."
21
4
 
20
 
! Отговори
И кой? преди 1 месец
Е по-добрият избор? "Македонците" да станат един ден Българи, Сърби или Гърци, или пък постепенно да се Албанизират? Нима си мислите, че те са толкова слепи, та не виждат какво става в Северозападна и Югозападна Северна Македония? Та те там дори не РАЗБИРАТ ако им говориш на "Македонски", или Български.Особено младото поколение знае само Албански! И докато се чудите как да нападате собствената си кръв и да мразите лошите "***" заложената бомба си тиктака и скоро ще гръмне!
20
3
 
29
 
! Отговори
Ахмети преди 1 месец
За да не ви погълнат българите, ще ви погълнем ние
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този сее лъжливите си глупости и хомофобска пропаганда, а лично те албанците мюсюлмани асимилираха македонците, както и държавата им.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бг-лафът :''Кой каквото сам си направи , ... цяло село не може ..''.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Ахмети , ще станат ---АХМАТИ !
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пирин в момента се задавяте от голям албански шпек...не го ли усещаш...
15
2
 
22
 
! Отговори
Минчо , не Празников преди 1 месец
Ничия държава , ничий народ ,... заслужава си съдбината !Никой не ги и иска !!!