Али Ахмети към македонците: Българите ще ви погълнат

Днес е 23-ата годишнина от подписването на Охридския рамков договор
13 авг 2024 16:20, Нели Христова
58
Али Ахмети към македонците: Българите ще ви погълнат
Снимка: БГНЕС

"Македонците като нация могат да напреднат само в добра комуникация, хармония и отношения с албанците. Иначе ще бъдат погълнати от сърби, българи и гърци."

Това заяви лидерът на Демократичният съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети на 23-ата годишнина от подписването на Охридския рамков договор, предаде БГНЕС.

Ахмети каза, че "собствеността на държавата, каквато се е смятала през 90-те години, трябва да бъде забравена", защото "заедно сме собственици и заедно сме господари и на доброто, и на злото".

"И това не ви го казвам само тук, казах го на всички политически представители на македонската общност. Само с нас, със съдействие и общ живот, македонците могат да запазят своята история, своята национална идентичност, иначе са обречени да не съществуват. И така, нека това да бъде отбелязването на 23-та годишнина от Охридския мирен договор, който има особена заслуга за това, че тази държава не беше разделена, не се разцепи, защото не прие Армията за национално освобождение /АОК/, а прие пълно споразумение между двете общности и малките общности в техните райони, където живеят. Затова ние го защитаваме, борим се този договор да не бъде нито нарушаван, нито заплашван, защото той е спасение за албанците и македонците като двете най-големи общности“, каза още Ахмети.

Със специално събитие ДСИ и коалиция Европейски фронт отбелязаха днес деня, в който преди 23 години е подписан Рамковият договор.

Паралелно с честването правителството на Северна Македония проведе тържествено заседание, на което се изказаха министър-председателят Християн Мицкоски и първият вицепремиер Изет Меджити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Албанците бяха натикани в Македония през войната, но те са машата на турците на Балканите и се занимават с престъпни дейности! Македонците са българи по произход и славяни, те какво общо имат с албанците? Виж, с българите и сърбите, имат имат много общо македонците, защото са славяни, даже и с гърците имат общо, защото са православни!
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам българите нямат никакви права в РСМ,до като албанците здраво си точат зъбите...и претопяването е в ход...
12
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия да си прибира макетата. Те са неин продукт и затова са тотални българомразци. Ние повече с нещото нар. РСМ не трябва да се занимаваме. Там сърби, албанци и макетата да се оправят. Ние заедно с гърците ще гледаме и ще ръкопляскаме като боят се ожесточи!
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е 3 части. Мизия, Тракия и Македония. Време е Северно-македонската държава да зарови томахавката и спре да трови с пропаганда ушите на собствените си граждани. В Българската държава има много македонци - и те са горди хора, гордо наричащи се Македонци. Разходете се в Югозапада и ще видите. В Македонската държава да кажеш че си Българин и следват гонения. Политически гонения и полицейски тормоз. *(Закрилата на хулигани и целенасоченото отказване на помощ над пострадал също е тормоз)
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да :Като не искаш мир и християни , ето ти ,... ШИПТЪРИ !
9
2
 
27
 
! Отговори
f преди 1 месец
ама никой не ви иска бе ахмети. живейте си в чукарите там. Ние искаме да не ни се пипа история и герои. Пък вие си живейте в дисниленд в 19 век.
8
38
 
7
 
! Отговори
Пирин преди 1 месец
Албанците и българите могат да ядат само голяма Македонска наденица :))))
7
2
 
23
 
! Отговори
ИСЛЯМъ ! преди 1 месец
Т. е. , ИСЛЯМИЗАЦИЯ на Македония , иначе с Гърция, България и Сърбия --- ХРИСТИЯНСТВО !Много яко се насадиха , македонците !Като не искаш мира , на ти секира !
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
али ахмети не разбра ли че македония е измислена държава която трябва да се подели между гърция,албания и българия.
5
2
 
25
 
! Отговори
Даскала преди 1 месец
Ти Ахмати ли си или ахмак?Какво общо намираш в православие и ислям? Не си много в ред ,те са си твърдоглави българи увредени от Титовската пропаганда!
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иначе казано, Ахмети им казва да си дадат дyпeтата на албанците, че да не им ги таковат българи, сърби и гърци... Като знам колко са прости макетата, може и да го направят
3
0
 
31
 
! Отговори
албанците преди 1 месец
да не се обаждат.В историята си, Албания е виждала само добрини от България. Но днешното време е неверно, изменчиво, извратено, загубени цанности. Така, че е време да теглим чертата и на албанците като цяло.
2
1
 
20
 
! Отговори
Ти да видиш!? преди 1 месец
Македонците мухамедани ли бяха или аз нещо бъркам!?
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиптърите където се загнездят отцепват територии. Аз не бих взимал съвети от тях.