Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** си оплюха мониторите от мечти :)Фалшива новина дрогари! ИЗраелците от години се разхождат над Дамаск с Ф16, а руснаците си плющят ушанките в земята от мъка! Веднъж дори се опитаха да свалят едно Ф16, ама удариха техен Ил62 :)
296
3
 
5
 
! Отговори
А сега де, преди 4 години
нали фътата бяха невидими и неуловими, пък те излязоха гарги, само могат да грачат. Ей такива картинки ще сме и ние с нашите Ф-та. Няма нужда да им купуваме гориво и да ги зареждаме, те и без това ще бъдат ударени още на земята.
295
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕ САЩ НЕ СИ ПУСКАТ 5-тото ПОКОЛЕНИЕ Fки В СИРИЯ И БЯГАТ ОТ СРЕЩА СЪС СУ-35S и СУ-57, ЧЕ ФАСОНЛИЯТА ЕРДОГАН СИ Я МИСЛИ ТАЗИ РАБОТА ДА СЕ ПРАВИ НА МЪЖ, КАТО ЕДНОВРЕМСКИТЕ СУЛТАНИ В...ХАРЕМА ! ТОЗИ ПЪТ ЕФЕНДИТО ЕРДОГАН ГО ЧАКА ... ГОЛЯМ !!! ЧАКАТ ГО И КЮРДИТЕ, И СИРИЙЦИТЕ, И ИРАНЦИТЕ, И... Р У С Н А Ц И Т Е !
294
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Умнико, цял свят го разбра, но ти явно - не! СУ-24, в ед.ч., а не сушанките- в мн.ч.,беше нападнат вероломно от турски F-16 и поради доверието на руснаците към Ердоган го бяха оставили без никакво въоръжение за противодействие. МАЛКО ОСТАНА И ЕРДОГАН ЩЕШЕ ДА ГО ...ГОЛЯМ ! РАЗМИНА МУ СЕ, ЗАЩОТО ПРИЕ РУСКИТЕ УСЛОВИЯ ДА СИ ПЛАТИ И СЕ ИЗВИНИ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ПЕШКОВ ! ТОВА Е МИНАЛО ...! ЕРДОГАН ГО ЧАКАТ И СУ-57 СЪС СКОРОСТ ОТ 3 0 0 0км/ч !
293
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ония стрелят при 0.9 Мах, което изначава, че СУ-35S отдавна се отдалечава с фантастичната за %-то поколение F-ки скорост от ... 2 5 0 0км/ч ! И т.н. Г-Н УМНИКО, ТОВА ДЕТО СИ ГО ПИСАЛ Е МНОГО ...МАЛОУМНО! И не се прави на разбиращ материята ! ТУРСКИТЕ F-16 И ПОРАДИ БЕЗСИЛИЕТО СИ, СА НАПРАВИЛИ КРЪГОМ И ПАК...НАПРЕД! ИНАЧЕ С ЧЕРИШАВЧЕТАТА И ПРИ ... АЛЛАХ !!! ЕРДОГАН Е КУХ И ...ГОЛ !!!
292
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЯ ДОЛУ Е ПОРЕДНИА С ГЛАВА ЗА ...РАВНОВЕСИЕ! ТИЯ F-16 СА ДОПОТОПНА ВОЕННА ТЕХНИКА И ДА ТИ ОБЯСНИМ ЗАЩО СА СЕ ВЪРНАЛИ. СУ-35S Е НАРИЧАН ,КРАЛЯТ НА САМОЛЕТИТЕ" И ВИЖ ОЩЕ КАК, ТЪЙ КАТО Е УЛТРАМОДЕРЕН ИЗТРЕБИТЕЛ 4++, КОЙТО ИМА ПРЕВЪЗХОЖДАЩА ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ F-35 и F-22 АВИОНИКА И ТЕХНИКО-ЛЕТАТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ - НЯМА САМО "СТЕЛС"q КОЕТО НЕ Е ПРОБЛЕМ, НО E НЕНУЖНО ОСКЪПЯВАНЕ, ТЪЙ КАТО НЯМА НЕВИДИМИ САМОЛЕТИ. СУ-35S открива значително по-рано F-ките, стреля с ракетите си при скорост 1.5 Мах!
291
4
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До Здрав GSMБез да искам ти дадох плюс !!! Точно обратното е пич руските самолети не се приближаваха до турските F-16 !!!Цял свят видя как горят руските сушанки !!!!
290
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КасапинНеудобно ми е да споря с такъв голям разбирач на танковете и политиката. Какво са "грумнали" грузинците, не знам, ама подметките им святкаха от бързината, с която бягаха! Дагестански танкове? Чуваш ли се? Знам само, че чеченските дивизии "Изток" и "Запад" бяха най-големия ужас за храбрите грузинци. Изоставиха всичките си корита в Поти и руските сапьори ги взривиха на рейда! Американските инструктори бяха още по-бързи в бягането от грузинците. Оставиха пълни с документи Хамъри.
289
8
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 238 преди 4 години
Глупците повярваха на тази измишльотина, много им хареса! Даже я докараха до 600!Истината е, че загинаха 11 (единадесет) леко въоръжени наемници - вагнеровци, ударени с тежка артилерия и атак-хеликоптери "Апачи". Това го потвърди и специална разследваща журналистическа група на "Die Welt".По-малко известно е, че ВКС на Русия с високоточно оръжие унищожи събралите се на съвещание около 30 офицери от разузнаванията на НАТО и Израел. Горките не съобщили за мероприятието на руснаците и ... пардон!
288
8
 
14
 
! Отговори
Здрав GSM преди 4 години
До Счупен Телефон"Не са били Су-35 а Ми-35. И не са прогонили никакви турски самолети а са били свалени."======Ще ти се! Ама тюркието след онова подло сваляне на щурмовака Су-24, когато руснаците започнаха да ескортират 24-ките със Су-35, не смееха да се доближат на 100 км до границата с факаните си F-16! Разликите м/у Су-35 и F-16 се като между каракачанка и скоч-териер!
287
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия губи влиянието си в Европа заради Брекзит и не се знае какво ще стане с икономиката им. Тях вече не ги броя за велика страна, а за пудел на САЩ.
286
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция има ТРЕТИЯ най-голям ядрен арсенал в света и най-силната и многочислена армия в ЕС! Немците армия нямат, ядрена индустрия нямат, само сглобяват печки и перални, икономиката им прекалено много разчита на износа. Окупирани са и са нация от пенсионери. Политиците им са пълна трагедия, а Меркел предизвика най-голямата политическа криза в Европа след ВСВ. ПРЕДПОЧИТАМ МАКРОН.
285
4
 
4
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Точно в момента кюрдите са в миша дупка видяхме ги колко струват А Грузинците с числом и словом Двайсет и пет 25 машини постигнаха не малко хич да не е грумнаха около 30 руски и дегестански танка ...и точно руснаците реваха че превъсхождат бая тяхните т72 и 64 ....Пък и за всеки пакет модернизация трябва да се говори оделно в грузия салеч не поръчаха дори половината от Това дето предлагат Еврейте за нас а Съвсем друг въпрос е колко и какво ще вземем ...
284
4
 
7
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
От Т72/90 свестен танк нестава .Боби се тая кой го дяла 7 години съм се занимавал с него ....Еврейте предлагат доста добри неща но и с тях пак ще е скапан И само Яхве знае колко вагона шекили ще излезнат .Но пък се нещо трябва да ги правим по добре скапан танк с прилична модернизация отколкото скапан танк без нищо... или ептен без танк
283
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турските Ф16 бая си бомбят из сирия тия дни ... има два свалени Ми 24 на Асат Тъй че оризоядците да си гледат Корона вироса и да не списват глупости без грам доказателства ( една снимка няма ) дето ни *** ни анадолците споненават по между другото а не е като да не се хвалят кат дърти роми
282
11
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Добре, че нашите танкове Т-72 ще ги модернизира израелска фирма. Ще станат напълно прилични танкове за Балканския полуостров."Толкова прилични колкото яГрузинските танкове 2008 или толкова адекватни колкто турските модернизации на М-60 дето Кюрдите ги пукаха като пуканки в Сирия
281
1
 
5
 
! Отговори
Ц 400 преди 4 години
Накрая чорбалан ще вземе на ракетите главите и дръжките. Отзад.
280
3
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 302 преди 4 години
Великобритания и Франция...............най-големите врагове на България!!!!
279
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е агресор в Сирия..........................аскера на Ердоган ще яде много бой от кюрдите и армията на Башар Асад!!!
278
2
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
В момента Германия и Франция са сърцето на Европа. Едните имат икономика, другите атомни бомби и гориво за теактори. Германците не знаят кого повече мразят - САЩ или Русия. Англия вече е периферия, нация на дребно, колонизирана от САЩ. Всички глупости за климата са измишльотини. Атлантическите крайбрежия на Англия и САЩ са пред Ледников период. Затова са всички войни напоследък. Търсят територия за богоизбраните.